Локомотив (София)СлавияТОП

„Локомотивът“ тръгна отново по релсите от гара „Славия“ и качи Бакеро на влака за Испания

Отборът на Локомотив София постигна първа победа под ръководството на новия си треньор Данило Дончич. след като спечели с 2:1 при гостуването на Славия на стадион „Александър Шаламанов“ в мач от деветия кръг на еfbet Лига. По този начин „червено-черните“ спряха негативната поредица от четири последователни загуби, в която се намираха. От своя страна „белите“ претърпяха пето поредно поражение в шампионата. Воденият от Хосе Мари Бакеро отбор има три загуби в трите си домакински двубоя от началото на сезона, а загубата в столичното дерби може да се окаже последна за испанеца като треньор в квартал „Овча Купел“.

Легендата на Барселона промени тактическата постройка от миналите мачове и заложи на 4-2-3-1, като синът му Йон Бакеро застана на позицията плеймейкър, зад типичния централен нападател Владимир Николов. Светлослав Вуцов и Крис Добрев се завърнаха в титулярния състав за първи път от месец май, а Сибири Кейта, който изтърпя четири срещи наказание, започна отляво на отбраната. Младата надежда на Славия Мартин Георгиев си партнираше с опитния Виктор Генев. В официалния си дебют, начело на Локомотив. Дончич заложи на 3-5-2. Той направи две промени спрямо контролата с дубъла на ЦСКА 1948, като Алан Карлос и Ивайло Найденов замениха Лука Иванов и Ламбезе. Стив Траоре и Карлос Франса поведоха атаката на гостите.

profittips-the best football tips

Още в самото начало на срещата градските съперници си размениха по един опасен удар. Галин Иванов стреля в ръцете на Любенов, а секунди по-късно Франса с диагонален удар застраши вратата на завърналия се Вуцов, но топката профуча в аут. Кристиян Добрев отправи коварен удар в 11-ата минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.  Две минути по-късно капитанът на Славия Иванов стреля от дъгата на наказателното поле на Локомотив, след опасна контраатака, а топката се спря в напречната греда на вратата на Александър Любенов. След центриране от фал в наказателното поле на Локомотив София в 19-ата минута. Вратарят Александър Любенов се сблъска много сериозно с Виктор Генев. При падането Генев се приземи много тежко и се наложи да му бъде оказано продължително време медицинска помощ. Играта бе спряна за около десет минути, а защитникът на Славия бе качен на линейка и откаран в столична болница.  

В 31-ата минута Стив Траоре центрира в наказателното поле на Славия, където Диого Тейшейра стреля от въздуха, но Светослав Вуцов се намеси блестящо и изби в корнер. Локомотив София откри резултата в 34-ата минута, когато Бруно Франко с глава подаде към Симеон Мечев, който с красив удар от въздуха прати топката неспасяемо под напречната греда на вратата на Вуцов. Пет минути по-късно след центриране в наказателното поле на Славия, Ивайло Найденов имаше възможност да покачи аванса. Той стреля с глава, но встрани от левия страничен стълб на вратата. Полувремето завърши с минимален аванс са гостите.

На почивката Бакеро направи тройна смяна. Ерол Дост, Роберто Райчев и Мартин Сораков замениха Кристиян Стоянов, Кристиян Стоянов и Владимир Николов. „Белите“ опитаха да се върнат в мача, като предимно държаха топката под свой контрол, но до сериозни опасности пред Любенов не се стигаше. Пред Йон Бакеро се откри добра възможност в 55-ата минута, но той стреля право в ръцете на Александър Любенов. Столичните „железничари“ контраатакуваха опасно и бяха много близо втория гол в 60-ата минута. Симеон Мечев комбинира със Стив Траоре, който стреля от границата на наказателното поле на Славия, но топката се спря в левия страничен стълб.  Все пак гостите удвоиха своята преднина в 70-ата минута. Може би най-активният в целия мач Траоре получи хубав извеждащ пас зад гърба на Керчев. Нападателят напредна, излезе сам на стрелкова позиция и с техничен удар преодоля вратаря на Славия за 2:0. Последваха силни минути за Славия. „Белите“ започнаха да атакуват съперника по-агресивно и това даде резултат седем минути по-късно. След центриране в наказателното поле на Локомотив София, Галин Иванов бе оставен непокрит и отблизо с глава вкара топката във вратата на Александър Любенов. Две минути по-късно пред Роберто Райчев се откри добра възможност и той стреля, но от крака на Красимир Милошев топката излезе в корнер. До края на мача домакините опитаха да потърсят равенството, но без успех. В четвъртата минута на добавеното време на мача Калоян Кръстев пропусна да отбележи на бившия си отбор, като излезе очи в очи срещу Светослав Вуцов, но вратарят на „белите“ спаси неговия удар.

profittips-the best football tips

Локомотив София изплува от дъното с дебютната победа на новия си треньор и е вече единадесети с девет точки. „Червено-черните“ използваха възможностите си и спечелиха важни три точки в „малкото столично дерби“. Славия продължава да затъва и остава на предпоследно място с едва четири спечелени точки. Най-старият столичен клуб допусна пета последователна загуба и разочарова привържениците си, които след края на мача привикаха част от футболистите в бяло на оградата и поискаха обяснение за слабите резултати. С викове „Оставка“ и „Адиос, Бакеро“, феновете напуснаха огорчени стадион „Александър Шаламанов“. Дали това беше последният мач на Хосе Мария Бакеро, начело на Славия, предстои да разберем в следващите часове.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker