Анализи и коментариЛевски (София)Локомотив (София)Първа лигаТОПФутбол

Локомотив София срещу Левски – столична класика за начало в Първа Лига!

Отборите на Локомотив София и Левски се изправят един срещу друг в мач от откриващия кръг на Първа Лига. Двубоят на стадион „Локомотив“ в столичния квартал „Надежда“ е с начален час 21:15 и имате възможност да го проследите заедно с TribunaSofia.bg.

Едномесечната пауза за столичните „железничари“ бе динамична. След като Красимир Балъков помогна за запазването на мястото на клуба в елита, се разбра, че той няма да продължи да води отбора. Негов наследник е познато име за „червено-черната“ общност – Иван Колев, тъй като вече е бил треньор на Локомотив в близкото минало.

Клубът има и нов собственик в лицето на Веселин Стоянов, който досега бе част от ръководството на Иван Василев, но вече еднолично поема кормилото. Локомотив ще започне новия сезон с нов спонсор, както и с нова охранителна фирма на стадиона за радост на привъжениците на столичните „железничари“.

Във футболен аспект „червено-черните“ не записаха впечатляващи резултати в подготовката си. Клубът се раздели с много футболисти, включително капитана Красимир Милошев и бразилската звезда Карлос Франса. В „Надежда“ се завърнаха Симеон Славчев, Светослав Диков и Юлиан Ненов, а Анте Аралица се завърна в българския футбол, обличайки този път екипа на столичния Локомотив.

profittips-the best football tips

Ситуацията в Левски през лятото също бе изключително любопитна. „Сините“ разочароваха феновете си, като не се класираха за евротурнирите. Треньорската смяна бе дългоочаквана, а новият предводител на отбора Станислав Генчев донесе нови надежди за клуба,

Левски се раздели с основния си централен бранител в лицето на Хосе Кордоба, който бе трансфериран в Норич, а бе осъществен и трансфер на голмайстора Рикардиньо, който вече е играч на Виктория Пилзен.

„Сините“ взеха мерки по отношение на селекцията, привличайки шест футболисти, сред които вратар, двама нападетели, опорен полузащитник и двама крайни защитници. На първо четене прави впечатление трансфера на голмайстора в Първа Лига Александър Колев, който ще търси дебютния гол с екипа на Левски. Разбира се, интересна е темата и с вратаркия пост, където Пламен Андреев и хърватинът Матей Маркович ще се борят за титулярно място под рамката.

Останалите нови за Майкон, Алдаир, Мустафа Сангаре и Икена. Очаква се първите двама да започнат от първата минута, а последният няма да попадне в групата, тъй като все още урежда документални въпроси.

Левски не загуби петте контроли, които изигра, но завърши и с три поредни равенства подготовката, което не дава ясен знак какво да очакваме от „сините“ в събота. Единствената сигурност е новата система – 3-5-2 и по-директния и офанзивен футбол, към който се стремят Генчев и компания.

„При всички положения е добре за нас, че познавам голяма част от футболистите на Локомотив София, осем човека са същите, някои от тях аз съм ги селектирал, запознал съм играчите си с качествата им. Смятам, че имаме по-добрия отбор и по-добрите играчи. Изходът на мача е в нашите ръце“, заяви Станислав Генчев, който само преди два сезона бе треньор на Локомотив.

Интересното, е че тогава той побеждава Левски с треньор Станимир Стоилов – драматична победа с 3:2. Дали днес ще успее да победи със „сините“ „червено-черните“? ще си отговорим в събота вечер, когато се изиграе столичното дерби или сблъсъкът на новите надежди в „Надежда“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker