Локомотив (София)Първа лигаТОПФутбол

Локомотив ще се опита да спре шампиона

Локомотив София приема Лудогорец в любопитен мач от десетия кръг на Първа лига. Мачът започва в 20:30 часа в столичния стадион в квартал „Надежда“.

„Орлите“ пристигат в София след разгромна победа срещу Спартак Търнава в Лигата на конференциите. Настроението в състава със сигурност е приповдигнато и футболистите ще търсят само и единствено нови три точки. В предния кръг разградчани стъпиха накриво след реми с Ботев Пловдив у дома и ново грешна стъпка ще ги отдалечи сериозно от лидера в класирането Локомотив Пловдив. Заради ангажиментите си в евротурнирите, Лудогорец има най-малко изиграни мачове в първенството – седем. В тях Ивайло Петев успя да спечели само тринадесет точки, като шампионите усетиха вкуса на два пъти – при гостуванията на Крумовград и Черно море.

profittips-the best football tips

„Железничарите“ от своя страна инкасираха четири поредни загуби, което доведе до треньорска рокада. В последния кръг обаче „червено-черните“ успяха да надиграят градския си съперник Славия и да поемат глътка въздух. Това ще е и първото домакинство на новия треньор – Данило Дончич, който ще опита да се възползва от натоварената програма на шампионите и да сътвори изненада. Сърбинът успя да промени настроението в „Надежда“ с победата над „белите“, но днес предизвикателството изглежда още по-сериозно. Димитър Митков отпадна от групата на Локомотив. Нападателят няма право да играе срещу бившия си отбор Лудогорец, поради споразумение, сключено между двата отбора. Карлос Франса ще пропусне домакинството, тъй като в мача срещу Славия получи петия си жълт картон за сезона. Вероятно Калоян Кръстев ще застане до Стив Траоре и заедно ще поведат атаката. Възможно е и Данило Дончич да промени схемата на игра, предвид силния си противник, с цел да укрепи халфовата линия на „червено-черните“ с още един човек.

Волен Чинков ще бъде главен рефер с помощници Дениз Николов и Тодор Вуков. Четвърти съдия ще бъде Стоян Арсов, а за ВАР ще отговарят Владимир Вълков и Георги Стамболджиев. Съдийски наблюдател е Георги Йорданов. 

Локомотив София успя да победи Лудогорец като домакин през изминалата кампания с 1:0, „Зелените“ са фаворит да спечели мача днес, но в ‘Надежда“ има надежда за постигането на добър резутат, особено след треньорската смяна и победата в миналия кръг.

Снимка: официална страница на Локомотив София

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker