Анализи и коментариТОПФутболЦСКА-София

Лудогорец и ЦСКА в търсене на стабилност

Тази вечер един срещу друг се изправят Лудогорец и ЦСКА. Двубоят ще се изиграе на „Хювефарма Арена“ и ще започне в 21:15.

Макар Лудогорец да е действащ шампион и хегемон в родния футбол, началото на сезона му е всичко друго, но не и стабилно. В родната елитна лига тимът от Разград стартира със звучен шамар от новака Крумовград. Последваха два гръмки успеха с 5 гола и за неутралния наблюдател това можеше да значи, че няма повод за притеснения.

profittips-the best football tips

Само че ако се вгледаме в представянето на тима в Евротурнирите, където двубоите се играят паралелно със срещите за първенство, виждаме продължение на кошмарния двубой с Крумовград. Загуба от Балкани, последвана от опит за поемане по правилния път. След това равен и загуба от Олимпия (Любляна), както и нова загуба, със същия резултат, но този път от Астана. С други думи само една победа от изиграни 5 двубоя в Европа.

ЦСКА е в сходна ситуация. Дотук „армейците“, които се подсилиха доста добре това лято, имат само една победа в първенство и турнири общо /или с две по-малко от Лудогорец по същия показател/, сменен треньор и сериозни притеснения за физическата кондиция на играчите, както и за предсезонната подготовка на тима.

За първенство „армейците“ записаха два хикса и победа, а Европа допълни и две загуби без отбелязан гол към сметката им за този сезон. Ако столът на Ивайло Петев се клати, този на Саша Илич падна така сякаш някой е отрязал един от краката му, оставяйки друг сърбин, Нестор Ел Маестро, да спасява положението.

profittips-the best football tips

И за двата тима този мач е опит за постигане на стабилност, но за ЦСКА той е и нещо повече, а именно мач, който тимът няма право да профука с лека ръка, ако смята да бъде конкурент за титлата на разколебания в момента Лудогорец през този сезон. Развръзката ще видим тази вечер!

Снимка: startphoto.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker