Извън БългарияФутбол

Лудост в Турция! Гранд избра интересен начин за бойкот

Двубоят за Суперкупата на Турция по-рано днес успя да се отличи от останалите футболни двубои. Причината беше бойкот, който беше планиран и осъществен от тима на Фенербахче.

Първоначално двубоят трябваше да се изиграе в Саудитска Арабия на 29-ти декември миналата година и по време на него да бъде почетен Кемал Ататюрк. Това не беше прието добре от саудитците и в крайна сметка срещата беше преместена на днешната дата и изиграна в Турция. Новата дата пък се оказа неприемлива за Фенербахче, който играе в „Лигата на Конференциите“ срещу Олимпиакос след броени дни. Но дори така тимът беше задължен да играе днес.

profittips-the best football tips

Като начин на протест заради това, а и реакция на това как местната федерация наказа виновниците за безредиците след двубоя на Фенербахче и Трабзонспор, тимът излезе само с девет полеви играча. Освен това тези девет играча не бяха титуляри на тима или дори техни заместници, а юноши под 19-годишна възраст.

Скоро след началото на двубоя тимът получи гол от своя съперник, дело на Мауро Икарди в 48-мата секунда. Това беше последвано от следващата стъпка в бойкота – в началото на втората минута на мача всички играчи на Фенербахче просто напуснаха терена. Смята се, че първоначално е било планирано това да направят само трима, но в крайна сметка планът е бил променен.

По правилата на местната федерация това доведе до прекратяване на двубоя и загуба за тима на Фенербахче. За да обезщети някак публиката на стадиона, тимът на Галатасарай проведе импровизиран приятелски мач между титулярите и резервите на тима.

Снимка: Express.co.uk

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker