НационалиТОПФутбол

„Лъвчетата“ завършиха с победа за честта срещу Израел

България U21 спечели гостуването си на връстниците си от Израел с 1:0 в последен мач от квалификациите за Европейското първенството, което ще се проведе догодина. Мачът, който бе единствено за чест, се изигра на стадион Алцуфер в унгарския град Дьор на неутрален терен, поради военната ситуация в Близкия Изток.

Първото полувреме ще се запомни единствено с две положения пред българския вратар на Фейернорд – Пламен Андреев. В 39-а минута Бар Лин засече центриране от левия фланг, но неговият удар премина покрай десния страничен стълб на нашата врата. Секунди по късно Андреев отрази изстрел на Ори Азо.

profittips-the best football tips

България започна отлично втората част, организира майсторска контраатака. Роберто Райчев изведе Никола Илиев сам срещу вратаря на Израел, който от нахлу от лявото крило в наказателното поле и нанесе диагонален удар, с който откри резултата – 0:1.

Именно с гол на Илиев в началото на второто полувреме, България спечели и домакинството си срещу този съперник на стадион „Александър Шаламанов“ миналата есен.

Ори Азо имаше добра възможност да изравни за символичните домакини четвърт час преди края, но неговият удар с глава бе уловен от плонжиралия Андреев. В заключителните секунди българският страж спаси още веднъж, след което не прецени добре последвалото центриране, но за късмет на нашия отбор топката срещна напречната греда след изстрел на играч на домакините.

България завършва квалификациите на трето място зад отборите на Германия и Полша, като разликата ни с тях в точково изражение е сериозна – 7 от Дружина Полска и цели 11 от Бундестима. Зад „лъвчетата“ остават националните тимове на Косово, Естония и Израел, които са настоящия полуфиналист в надпреварата, но останаха последни в групата с едва три спечелени точки.

„Лъвчетата“ изиграха няколко солидни мача, но загубиха и ключови точки от по-долно класиралите се отбори, което се оказа решаващо за крайния резултат. За съжаление остава разочарованието, че за пореден път не се класираме на европейското за отбори до 21 години, което не се е случвало вече 35 години.

България: 1. Пламен Андреев, 16. Димитър Папазов, 18. Атанас Чернев, 5. Велко Йеленкович, 4. Мартин Георгиев, 8. Станислав Шопов – К, 6. Емил Ценов, 20. Кристиян Стоянов, 7. Роберто Райчев, 10. Атанас Илиев, 13. Борислав Рупанов

Селекционер: Александър Димитров

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker