Левски (София)Футбол

Михаил Вълчев: В провинциалните клубове го няма това напрежение при загуба

Михаил Вълчев даде интервю за „Мач Телеграф“. В него той говори за контролите на тима през това лято, за Алекс Колев, както и за разликите между Левски и по-скромните клубове.

„Има недоволство сред феновете след второто поредно равенство 0:0 в контролите. Явно отборът не играе на нужното ниво в нападение. Трябва да се реализират създадените положения пред противниковата врата. Много зависи занапред какъв стил на игра ще налага треньорът. Левски винаги е играл активно в атака и е създавал положения, които да реализира. Явно в тези два мача с Арда и с Черно море не се получи точно така. Силно се надявам новите попълнения да са на нужното ниво и да успеят бързо да се адаптират. За футболисти, които имат качества, адаптацията е много по-лесна. Когато е по-притеснен даден играч и има съмнения във възможностите си и идва от по-малък клуб в по-голям като Левски, може да отнеме повече време за адаптацията. Това за „сините“ няма да е добре. За Левски ще е отлично, ако новите се адаптират в максимално кратки срокове.

profittips-the best football tips

Алекс Колев има качества. Той е добър футболист, който има нюх за вкарване на голове. Той задържа добре топката и играе добре с глава. Би трябвало да успее да помогне на отбора. Дано му потръгне в началото, за да не изпадне в психическо затруднение. Това е Левски и нещата са много по-различни. Той е юноша на клуба и това го знае. В провинциалните клубове не са точно така нещата и дори, когато се стигне до поражение, няма това напрежение, което може да има при загуба на Левски. Бъдещето ще покаже, но според мен Алекс Колев ще е от полза на отбора и ще върши доста работа.

Схемата на игра при Станислав Генчев ще бъде 3-5-2. Принципно Левски винаги е играл с крила. Ще видим дали това ще е точната схема за отбора. Предполагам, че може и да се стигне до промяна на схемата в някои срещи и Генчев ще прецени коя ще свърши най-добре работа.“

Снимка: ПФК Левски

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker