Първа лигаТОПФутболЦСКА-София

Млада надежда на ЦСКА разказа за трансфера си от Левски

ЦСКА започна сезона с минимална загуба от Лудогорец в Разград, но „червените“ показаха нелошо лице в първия официален мач на Томислав Стипич. Хърватският треньор на тима пусна в игра от първата минута 19-годишните Петко Панайотов и Георги Чорбаджийски. Младите футболисти на „армейците“ участваха активно в седемте контроли и за момента печелят доверието на Стипич, оставяйки приятни впечатления с играта си. Двамата дадоха съвеместно интервю за предаването „Домът на футбола“, където Панайотов разказа за любопитния трансфер от Левски.

„Искам да благодаря на всички хора там. Без тях, нямаше да ме видите тук. Всичко се случи в Елитната група до 17 години, тогава получих оферта от ЦСКА и сметнах, че ще е по-добре за моето развитие и грабнах шанса“, споделя Петко Панайотов.

„Моят дебют беше срещу Локомотив Пловдив и това ми беше първи мач в групата на ЦСКА като цяло. Наистина се надявах да запиша моя дебют и когато разбрах, че ще влизам беше уникално чувство. Малко като сбъдната мечта. Чак след мача осъзнах какво се е случило, бих го повторил“, разказва той относно дебюта си с червения екип.

„Да започнеш титуляр за ЦСКА е привилегия. Защитаваш една емблема и се бориш за три точки. С времето трупаш опит и няма напрежение. Разбрахм в деня на мача, че ще започнем. Всички футболисти ни дадоха много подкрепа, за което им благодарим. Дадоха ни опора и се чувствахме безстрашни.

Трябва да останем здраво стъпили на земята и да продължаваме да работим. Радваме се, че спечелихме доверието на старши треньора и се надяваме така да продължим и от нас е сигурно, че ще продължим да работим, пък каквото сабя покаже“, заяви Панайотов.

„Феновете на ЦСКА са най-добрите в България. Усеща се тяхната липса. Винаги 12-ият играч е от голяма полза за отбора, защото са най-голямата подкрепа.

Лесно се работи с Томислав Стипич. Доста добър треньор е, дава точни изисквания и много разбиране към младите: дава съвети, всичко, което не си разбрал, той ти го обяснява“, сподели Панайотов за новия треньор на „червените“,

„ЦСКА нищо друго не го интересува, освен първото място. ЦСКА се бори за първо място и Купата“, заяви оше той.

profittips-the best football tips

„Моят дебют беше срещу Ботев Враца, някъде за пет минути влязох. Имаш чувството, че мечтаеш, но всъщност вече си вътре на терена. Усмихваш се, целият трепериш и нямаш търпение. Да започнем като титуляри показва, че при нас има развитие и че през последните години се работи правилно с нас. Надявам се да продължим така и времето ще покаже“, заяви Георги Чорбаджийски.

„Когато ти се даде шанс в клуб като ЦСКА, нямаш право да се размотаваш и да не се влагаш. Ние ще се влагаме на 200-300 %, а вече старши треньорът преценява как да играе мача.

„Има сравнения, има, но те са по-скоро шеговити – че той е дърводелец, а аз техничар, но това са пълни глупости. Ние играем на различни позиции, имаме различно телосложение. Без него аз съм за никъде. Той ми вдъхва много кураж. Той е като една основа, която аз трябва да следвам. Всеки ден се чуваме, помага ми и съм много благодарен за всичкп“, споделя Георги за брат си Божидар Чорбаджийски, който бе част от ЦСКА в близкото минало.

„Може би това е най-трудният преход – от юношески към мъжки футбол. Изключително доволен съм, че имаме втори отбор, защото помага и на мен, и на него, и на всички други момчета, които сме в съблекалнята. Миналата година изиграхме доста мачове в Трета Лига, сега вече отборът е във Втора лига, а имаме и трети отбор. Начинът на работа се развива и това е супер, така трябва да продължаваме и всичко ще е наред“, коментира Чорбаджийски.

Феновете ни са половин отбор, чакаме ги с нетърпение. Надявам се, че ще се издигнем към върха с тяхната помощ. Със сигурност ще е много трудно, но друга цел, освен първото място няма за клуб като ЦСКА“, допълни халфът на „армейците“.

Треньорът е изключителен мотиватор и психолог, Постоянно ни дава наставления. Един такъв треньор може много да помогне на развитието на едно момче“, сподели още той.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker