Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Многомилионна оферта за капитан на Левски пристигна на „Герена“

Левски е получил изкушаваща оферта за един от капитаните на представителния си отбор. Става дума за българския национал Марин Петков. Ръководството на „сините“ разглежда седемцифрено предложение за 20-годишния футболист, научи TribunaSofia.bg.

Офертата е пристигнала от средноевропейски клуб с големи амбиции, който е забелязал потенциала на Петков и е готов да инвестира в привличането му. Въпреки изкушаващото предложение, ръководството на Левски все още не е взело окончателно решение дали има намерение да се раздели с юношата на „сините“ през лятото.

Марин Петков удължи своя договор с Левски в края на месец май. Новото споразумение на младия футболист е до лятото на 2027 година, което означава, че клубът няма да се раздели с него без сериозна трансферна сума.

profittips-the best football tips

Той дебютира за Левски на 10 ноември 2019 година, като до този момент вече е изиграл 130 мача, в които е отбелязал 21 гола със синия екип. Поливалентният футболист се превърна в ключова фигура за състава на „сините“, а през следващия сезон е избран да бъде втори капитан на отбора, което е още един фактор за значимостта му в съблекалнята.

Новият треньор на тима Станислав Генчев дори планира Марин Петков да има по-нетрадиционна и свободна роля на терена – атакуващ полузащитник, играещ зад нападателя. Той обаче заяви, че пристигне ли предложение, което удовлетворява и клуба, и футболиста, то трансфер ще се осъществи.

„За мен е добре всички футболисти да останат в отбора, но футболът е бизнес. Когато дойде добра оферта за футболист на Левски, ние ще го продадем. В повечето случаи, желанието на един футболист е да бъде продаден.

Когато на един футболист е размътена главата, мисли за трансфер, не мисли как да се представя добре в Левски, мисли повече за финансовата изгода от евентуален трансфер, той не е с главата си в съблекалнята и не е полезен за отбора. Дойде ли добра оферта. която задоволява клуба и футболиста, той ще бъде продаден, а част от парите ще бъдат инвестирани в покупката на нов“, коментира старши треньорът преди първата тренировка на „сините“.

Очаква се до края на трансферния прозорец да постъпят още оферти за Марин Петков, които допълнително ще усложнят избора пред ръководството на Левски.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker