Анализи и коментариЛевски (София)ТОПФутбол

Надъхан Левски трябва да премине през Ботев на път за Апоел

Тимът на Левски (София) ще се изправи срещу Ботев (Враца) в двубой от петия кръг на efbet Лига. Началният сигнал ще бъде даден тази вечер, точно в 18:45 часа.

Домакините започнаха сезона отрезвяващо след загуба от ЦСКА 1948. Последвалите две победи срещу пловдивския Ботев и софийският Локомотив изглеждаха така сякаш урокът е научен. Все пак след загубата от Локомотив (Пловдив) в миналия кръг останаха съмнения.

profittips-the best football tips

В Евротурнирите положението е повече от перектно: две победи и равен, оставящ шансове за елиминиране на втори отбор за един сезон – нещо, което „сините“ не са правили от 13 години насам и феновете им чакат с нетърпение да го видят. Основните притеснения идват от контузиите, които се насъбраха – дотук 3 нови, както и Билал Бари, чиято контузия се явява заварено положение от гледна точка на новия сезон.

Врачани от друга страна записаха 3 загуби и една победа, която дойде срещу Славия. По-тревожното е, че в две от тези загуби тимът записа 9 безответни гола. Още по-тревожното е, че тези загуби се явяват последните два мача за първенство, които тима изигра към момента.

Макар на тяхна страна да са гореспоменатите контузии и фактът, че Левски вероятно ще гледа повече към предстоящия реванш за Лигата на конференциите, няма как да не отбележим това, че с голова разлика 2:10 от 4 двубоя и срещу Левски те не изглеждат в особено добра позиция. Макар да изглежда, че ще имат доста конкуренти в борбата за изпадане, все пак всяка точка ще бъде важна в края на сезона.

profittips-the best football tips

На пръв поглед сблъсък с предизвестен край, но пък футболът е футбол именно защото нищо не е сигурно до последния съдийски сигнал. А на тима на Левски можем само да припомним думите на защитника на тима Цунами макар и по повод на друг мач: „С отдаденост и много фокус ще продължим“.

Снимка: startphoto.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker