Левски (София)ТОПФутбол

Нападател на Левски напуска „Герена“ по време на паузата

Най-вероятно офанзивният футболист на Левски Илиян Стефанов ще напусне отбора по време на зимната паузата. 25-годишният футболист има договор с клуба, но желанията са му той да бъде продаден за символична сума.

Нападателят в момента е със статут на твърда резерва, като това въобще не му се харесва и това е в основата за неговото желание да продължи кариерата си на друго място.

profittips-the best football tips

През лятото интерес към Илиян имаше от Израел. Той бе желан от Макаби Нетаня, в който играе бившият централен защитник на ЦСКА Пламен Гълъбов. Тогава обаче до трансфер не се стигна, защото този клуб не успя да освободи квота за чужденец – там всеки отбор може да има само шестима иностранци.

Интересното е, че в началото на годината Илиян Стефанов удължи договора си с Левски. На 9 февруари той сложи подпис под споразумение с клуба до края на 2025-а. Оттогава насам обаче изтече много вода. Треньорът е различен, формата на играча също, той не е със статут на национал – и още, и още. През есента Николай Костов използва Стефанов в едва 14 двубоя – 9 в Първа лига, 2 за купата и 3 в Лигата на конференциите. Само в 1 мач обаче Илиян бе титуляр – срещу втородивизионния Дунав (3:1) във втория турнир, като дори не остана на терена 90 минути и бе заменен още в 53-тата.

На „Герена“ трябва да решават и други трансферни казуси. Най-належащи са тези с Жереми Петрис и Андриан Краев, които през лятото стават свободни агенти. След 20 дни те ще могат да преговарят с който клуб пожелаят и през лятото евентуално да преминат в него без пари. Играчите отхвърлиха предложенията им за нови контракти и най-вероятно ще бъдат продадени през януари. Поне такива са нагласите, за да може Левски все пак да вземе някакви суми за правата им.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker