Левски (София)Футбол

Наръгният фен на Левски се прибира скоро в България

В понеделник трябва да се прибере в България пострадалия фен на Левски. За щастие опасността за живота му вече е отминала, сподели в „Арена спорт“ Никола Бушняков – заместник-председател на сдружението „Левски на левскарите“.

„Остана незабелязан начинът, по който се третират хората с българско самосъзнание в Северна Македония. Бяхме закупили билети за хора, които живеят в Северна Македония, които не дойдоха на срещата, защото се страхуваха от репресия“, сподели Никола Бушняков.

profittips-the best football tips

Той говори и за ситуацята преди и по време на мача с Шкупи от втория кръг на Лигата на конференциите.

„Не бих казал, че е тенденционно, чисто професионално не са подготвени полицаите и стюардите на стадиона. Ситуацията беше предизвикана от охранителната фирма. 

Имаше представители на СДВР, които бяха в комуникация с нас, като те ни предупредиха, че комуникацията с македонските им колеги не върви както би трябвало и ни помолиха да се въздържаме от провокации.

До нас достигна информацията, че има наръган фен на Левски, първоначално отказахме да повярваме, но след това се оказа истина. При влизането в стадиона преминахме 4 проверки. Отношението на охранителната фирма беше непрофесионално. По време на мача нейният ръководител ни снимаше и ни обясняваше как след мача ще ни убие, опита се да търси саморазправа. Инцидентът беше предизвикан с желанието на охранителите да събуват привържениците на Левски“, допълни още Никола Бушняков.

„Факт е, че има напрежение. То възникна след Общото събрание на клуба, когато нашият представител беше отстранен от Надзорния съвет на клуба. Това, което настояваме, е да има отчетност и прозрачност как се разходват средствата“, завърши Бушняков коментирайки отношенията с ръководството на Левски, като добави, че от сдружението искат възстановяване на техен представител в ръководството на клуба.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker