Първа лигаФутболЦСКА 1948

Национал спаси ЦСКА 1948 от удавяне в Марица, десетголов трилър и дузпи в София

Купата на България продължава с пълна пара и днес. След като Литекс поднесе сензацията във вчерашния ден, отстранявайки Черно море на Илиян Илиев, този следобяд се изиграха нови три вълнуващи двубои, между отбори от Първа и Втора лига. Мачовете бяха изключително равностойни и се затвърди традицията, че сблъсъците за националната купа носят различен заряд и емоции, а често се случват и изненадващи резултати.

Отборът на ЦСКА 1948 продължава напред в турнира, след като се наложи с минималното 1:0 над втородивизионния Марица (Пловдив) като гост в среща от 1/16 финалите на надпреварата. Единственото попадение в мача реализира Георги Русев в 72-ата минута. Националът се разписа с далечен изстрел в горния десен ъгъл, който не остави шансове на вратаря на домакините. По този начин, макар и трудно, играчите на Николай Панайотов намериха място в следващата фаза.

profittips-the best football tips

Драма с десет гола и девет дузпи беляза мача в столицата, между лидера във Втора Лига Септември и елитния Ботев Враца. Стадиона в кв. „Драгалевци“ се превърна в арена на голово зрелище, а рулетката на наказателните удари изпрати врачани напред в турнира. Мачът бе изпълнен с обрати, след като Ботев водеше с 3:1 в резултата до 89-ата минута, но бившият футболист на Левски Димитър Костадинов оформи своя хеттрик с два бързи гола в последните минути и прати мача в продължения.

Там гостите веднага поведоха, но столичният отбор отново показа характер и обърна резултата в рамките само на първото продължение. Домакините обаче останаха с човек по-малко, което помогна на врачани да вкарат изравнителен гол за крайното 5:5. При дузпите възпитаниците на Христо Янев бяха безпогрешни, докато столичани пропуснаха два от 11-метровите си удари, с което отпадат от надпреварата.

В последния мач от днешната програма втородивизионният Спартак Варна отстрани елитния Крумовград от турнира за Купата на България след успех с 1:0. Мачът бе равностоен с положения и пред двете врати, но крайният победител се оказаха варненци. Победата на домакините донесе Раян Сенхаджи, който си отбеляза автогол в 73-ата минута след удар на Мехмед Сабри. Това бе и дебюта за новия наставник на гостите Станислав Генчев.

Снимка: TribunaPlovdiv.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker