ФутболЦСКА-София

Неостаряващият Дани Георгиев: ЦСКА, в който играх през 2006 година, няма еквивалент

Бившият футболист на ЦСКА Даниел Георгиев, който в момента защитава цветовете на Черноморец (Балчик) сподели пред „Тема Спорт“ очакванията си за днешния мач между тима от Втора лига и „червените“ от турнира за купата на България. 41-годишният полузащитник е двукратен носител на Купата на България. Интересно е, че е юноша на Левски, но постига най-големите успехи в кариерата си с екипите на ЦСКА, Локо Пловдив и Черно море., а в момента играе последния си сезон като професионален футболист в новака от Втора лига.

Дани, клишето е, че двубоят с ЦСКА е празник за Балчик, но миналогодишният мач на армейците срещу Гигант Съединение дава ли ви повод да мечтаете?

– Аз наистина много се изненадах от това, което направиха Съединение или по-скоро от това, което не направиха ЦСКА в онзи мач, цялостното му развитие и драмата. По същото време ние приехме Ботев Пд, но те бързо ни приземиха. Сега наистина очакваме единствено празника. Това е огромно събитие за града, тъй като ЦСКА идва за първи път тук. Не мислим за отстраняване на гранда, но това е мачът на живота за повечето момчета. Те никога не са се изправяли срещу армейците в мъжкия футбол и се надявам да покажем агресия, да се забавляваме, да се усети тръпката и да се изживее моментът. Целта е да покажем хубав футбол и да не сме боксова круша. Все пак ЦСКА и Левски са най-големите отбори в България.

profittips-the best football tips

Ако можеш да избираш какво би придпочел – запазване мястото в Б група или отстраняване на ЦСКА в турнира?

– Определено запазване на мястото в Б група. Ние сме много млад отбор. Повечето момчета са на 19, 20, 21 години. С повече опит сме само аз, Иван Цачев и Мирослав Начев, но целта ни е да помогнем на младите. Те имат нужда от натрупване на опит, а за целта трябва да се утвърдим във втория ешалон, а да не се връщаме във В група, защото там нивото е ниско.

Кой футболист на ЦСКА ти прави впечатление?

– ЦСКА са много силни в офанзивен план. Естрада доста ми харесва. Фаетон и Назон също са качествени футболисти, но еквадорецът ми прави много силно впечатление, както и Линдсет и Хайнц. Ел Маестро определено трябва да е доволен, че има толкова опции и може да си позволи да държи на пейката Асприля, Морено и така нататък…

Кой ЦСКА е по-силен – онзи, в който игра ти с Велизар Димитров, Бадема, Хидиуед, Тиаго Силва, Вальо Илиев…

– Прекъсвам те. Онзи ЦСКА няма еквивалент. За мен това е най-силният отбор, който съм виждал и никой след това не може да се сравнява с него. Тогава на лагера в Анталия ние играехме с два различни отбора и без проблем биехме топ отбори. С лекота надиграхме с 4:2 Динамо Букурещ, които бяха играли Шампионска лига. Тогава (б.а. – сезон 2005/06) бях убеден, че няма какво да се случи и ще сме шампиони, но нещата се объркаха. Подозирам, че всичко се случи извън терена. След това ЦСКА стана шампион при Стойчо Младенов, но нашият отбор бе по-силен.

Печелил си купата на България с ЦСКА и Черно море, това ли са ти най-скъпите спомени? Връщаш ли се към тези моменти?

– Да, това са най-сладките епизоди от кариерата ми, както и мачовете от евротурнирите. С ЦСКА играхме срещу Бешикташ, а с Черно море с Щутгарт, ПСВ, Сампдория… В тези мачове е истината. И призовавам младите – поставете си за цел да стигнете до тях. Но това не се случва с едночасова тренировка на ден. Живейте с футбола и му се отдайте напълно.

Носил си екипите на три от отборите в Топ 4 на Първа лига – ЦСКА, Локо Пд и Черно море – за кой стискаш палци?

– В отделните мачове стискам палци на всеки от тях, но Черно море са ми на сърцето.

Кой според теб е фаворит в турнира за купата?

– ЦСКА и Лудогорец. Според мен Локо Пд ще се съсредоточи в първенството, а в Левски нямат скамейката, за да мислят за нещо голямо.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker