Анализи и коментариПърва лигаСлавияТОПФутболЦСКА-София

Непредвидим ЦСКА ще преследва задължителна победа, но насреща е непредсказуемата Славия

ЦСКА е домакин на Славия в мач от 5-ия кръг на българското първенство. Двубоят ще се изиграе на Националния стадион „Васил Левски“ от 19:00 часа и ще имате възможност да го проследите заедно с TribunaSofia.bg.

Изминаха точно две седмици от последния мач на „червените“, който завърши с катастрофална загуба от Спартак Варна на Коритото. Тимът на Томислав Стипич имаше на разположение повече време за тренировки, тъй като мачът от предходния кръг срещу ЦСКА 1948 бе отложен. Сега „армейците“ имат задачата да се реваншират на своите привърженици за слабото си представяне, което минава само през трите точки срещу днешния си опонент.

„Изпитахме болка и разочарование, но ги превърнахме в мотивация. Знаем, че се повтаряме, но имаме нужда от време. Имам силни футболисти, просто трябва да намеря начин да ги възстановя“, бяха част от акцентите в пресконференцията на хърватския треньор на тима.

Той ще може да разчита на новия централен нападател Годуин Коялипу, който се очаква да запише дебют с червената фланелка. Това вероятно ще бъде и първият мач на ЦСКА с типичен таран, тъй като до момента на тази позиция играеше младия Георги Чорбаджийски.

profittips-the best football tips

В брифинга си Стипич заяви, че най-важни в българското първенство са първите 15-20 минути и отличи агресията на предстоящия си съперник Славия. Той изгледа на живо победата на „белите“ над Спартак Варна.

Отборът на Златомир Загорчич започна колебливо сезона със спечелени 4 точки от мачове с „соколите“, Крумовград и Хебър. Именно в последния кръг срещу Спартак „белите“ постигнаха първа победа, но като че ли продължават да носят със себе си тази непостоянност в играта си.

През седмицата стана ясно, че 200 привърженици на „белите“ ще имат възможност да посетят мача на живо, въпреки наказанието за празни трибуни на ЦСКА. „Червените“ също видяха вратичка в санкцията и днес в столицата се очаква група от деца до 14-годишна възраст да подкрепи домакините.

Златомир Загорчич определи групата за съботния ден. Двубоят в столицата ще пропусне Венцислав Керчев, който е с вирусно заболяване. В състава обаче попада новото попълнение Карл Фабиен, който вкара дебютния си гол с „белия“ екип, но напусна рано терена през второто полувреме на последния мач.

Двата отбора не започнаха по убедителен начин първенството, което е предпоставка за интересен и труден за прогнозиране мач. Статистически предимството е за ЦСКА, но Славия е отбор, който има силите да обърка плановете на всеки отбор, който го подцени. През миналия сезон и двете срещи завършиха при равенство – 1:1, а в 1/8 финален сблъсък за Купата на България „армейците“ ликуваха след труден успех с 1:0.

Дали „червените“ на Стипич ще се върнат на победния път или „белите“ на Загорчич ще постигнат първа победа от близо 6 години над този съперник, предстои да разберем в събота вечер в центъра на София.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker