ДЮШЛевски (София)Футбол

Нестор Юруков: Юноша на отбора се продава за над 1 милиона евро, на прав път сме

Главният методист на школата на Левски Нестор Юруков е поредната личност от футболните среди, която се включи с коментар на трансфера на Пламен Андреев. Той говори и за задачите пред клубната школа.

„Бях много щастлив, че юноша на Левски, който получи доверието на треньорите, започвайки се от Станимир Стоилов, стигна до една от най-силните професионални лиги в Европа – тази на Нидерландия. Академията на Левски винаги е била с много високи стандарти.

profittips-the best football tips

Задачата, която ни е поставена от ръководството на клуба, е да създаваме играчи за първия отбор. Това е основната задача. Това мисля е най-правилната политика и фактът, че юноша на отбора се продава за над 1 милиона евро, показва, че сме на прав път.

Тогавашният скаут Валери Греков спусна информацията за Пламен Андреев. Започнахме да го наблюдаваме и аз бях много впечатлен. Бяхме убедени, че това е момче с потенциал и перспектива.

Всеки от треньорите му е допринесъл за това, което е вратарят Пламен Андреев в момента. Той е вратар със самочувствие и футболен интелект. И Мануел Нойер е правил грешки, но пет пъти спечели приза за най-добър вратар в света.

profittips-the best football tips

Надявам се Пламен да прогресира, да успява и най-накрая да видят всички школи в България, че когато се работи целенасочено и качествено, ние сме способни да създаваме играчи, които могат да бъдат конкурентоспособни на европейско ниво.“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker