Левски (София)ТОП

Николай Костов разкри подробности за ситуацията с Краев и Петрис

Старши треньорът на Левски Николай Костов говори на пресконференция преди старта на зимната подготовка на „сините“:

„Пътуваме по принцип за лагера с 24 футболисти плюс евентуално благоприятното разивтие за футболиста, който чакаме да замести Роналдо. Знаете за трансфера на Роналдо, той вече е оповестен. Има ситуация с играчите ни Петрис и Краев“, започна Костов.

„Спекулации има много. Много сме разочаровани със ситуацията с Краев и Петрис. Свидeтел съм, направиха се максимални усилия да се подновят договорите си, не го направиха. Играчите може би ментално са с отборите, с които се договарят, имат пълните права. Решението е взето, те няма да пътуват с нас. Алтернатива ще се търси в движение. Бяха много важни играчи за нас. Постъпохме коректно с тях. Забавиха се заради това входящите трансфери на техните позиции, ще се действа в движение. За нас цел №1 беше да запазим състава си, нямаме възможност да сме активни на пазара. Това ще са играчите, с които ще се разделим“, разкри той.

profittips-the best football tips

„Нямам резултатите от индивидуалната подготовка на футболистите. До 2 часа трансферът на Роналдо ще бъде оповестен официално. Всички основни играчи ще липсват на отбора“, сподели Николай Костов.

„Направил съм анализ още в първия ден след края на шампионата и не съм ги правил сам. Направени са много добри анализи. Знаем върху какво трябва да работим, имахме добри постижения по време на шампионата. Въпреки че загубихме в някои мачове, имахме добри представяния. Това не се виждаше в последните мачове, имаше ред причини, основната е физически спад, травми на играчи и дисбаланс“, сподели старши треньорът на „сините“.

„Със Саид Ибраимов нямаме развитие. Беше ясно, че трябваше да се присъедини в началото на шампионата. Той си взе решение да си остане в казахстанския отбор. Красимир Петров е помощник-треньор. Ще му бъдат поставени конкретни задачи и той ще трябва да си ги изпълнява.“

„Това, че губим основни футболисти не е приятно, но целите са да участваме в Европа. Имахме по-високи цели да сме шампиони, но отстъпихме. Не се знае какъв отбор ще имаме, как ще се подготвим. Целите са високи, няма как да избегнем напрежението. Единственото е глупавото губене на точки.

С четирите точки, които загубихме от Крумовград и Локомотив София, щяхме да сме напред и да гледаме с друг позитивизъм. Изостанахме от Черно море, Лудогорец и ЦСКА. Целта на подготвителния отбор е да се структурираме така, че да бъдем по-ефективни в количеството на нашите позиционни атаки, как ще ги изграждаме, за да си върнем оптимизма. Целта във втория сезон ще е победа да бъде спечелен всеки един мач и това да доведе отбора до участие в Лига Европа или нещо по-добро“, добави Николай Костов.

„Докладът е направен, но е секретен. Щом сме казали, че ще направим, значи сме направили. Ако иска, Боримиров да ви го даде, но не мисля, че е нужно, това са секретни неща. Всички български футболисти са интересни, но най-интересни са тези на Левски. Не е случайно, че младите ни левскари тренират постоянно с първия отбор“, сподели той.

profittips-the best football tips

„Очакваме Билал Бари да е на пълни обороти, но трябва да сме много внимателни с него. Иван Андонов трябваше да изиграе мач. Грешката е моя. Трябва да сме в по-реалната конкуренция за вратарство. Ван дер Каап си играеше и имаше важна роля за мачовете през сезона до момента“, коментира Костов.

„Ако си върнем играта, ще наваксаме много точки, защото сме силен отбор. В края на шампионата нямахме настроение, загубихме важни мачове, важни точки. Наруши се балансът, защото излязоха важни играчи. Не сполучихме в някои от мачовете. Имахме нелепо загубени мачове.“

„Ще бъдем на добро място, добре сме организирани, организирани са ни всички контроли. Надявам се, че тези условия ще бъдат уважени от нашите играчи и те ще се подготвят максимално добре. Фадига и Дарлан би трябвало да са адаптирани и да покажат по-добри игри през втория полусезон“, добави треньорът на Левски.

„Решението на клуба е по-добре Краев и Петрис да бъдат продадени, отколкото да си тръгнат, когато им изтекат договорите. Те ментално едва ли ще бъдат с нас, не знам дали ще бъдат ангажирани с тактиките на отбора, дали ще поддържат дисциплина. Мачовете от втория полусезон са най-важни за нас“, завърши Николай Костов.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker