Левски (София)ТОП

Николай Костов ще преквалифицира нападател в защитник

Старши треньорът на тима Николай Костов е притиснат от куп кадрови проблеми и реално е без почти цялата си отбрана за мача в Русе в сряда. Титулярните крайни защитници са твърдо аут – Жереми Петрис е наказан, а Цунами е с контузия.

От тримата централни защитници, с които разполагат на „Герена“, двама също няма да бъдат на линия. Кристиан Димитров беше освободен от лагера на националния тим заради контузия и няма да се оправи за двубоя с Дунав. Хосе Кордоба пък е ангажиран с отбора Панама, който на 21 ноември приема Коста Рика в мач от Лигата на нациите на КОНКАКАФ и няма шанс да се прибере до сряда.

profittips-the best football tips

Така реално Костов остава само с един централен защитник Келиан ван дер Каап и един бек Патрик-Габриел Галчев, който в юношите играеше като крило, но е налаган като краен бранител в първия тим. Това налага извънредни решения, които ще преквалифицират позициите на Роналдо и Анди Краев. Бразилецът ще бъде бек в Русе, а вторият капитан на „сините“ ще си партнира с Ван дер Каап в центъра на отбраната.

Добрата новина за тима е свързана с присъствието на Уелтън ще бъде в групата за мача с Дунав. Крилото, което липсваше изключително на отбора в последните срещи, след като се контузи, вече тренира с тима.

Той обаче няма да бъде рискуван и няма да започне като титуляр в Русе. Бразилецът ще се появи в игра само ако Левски изостава в резултата и е на път да отпадне. В негово отсъствие атаката на отбора ще се води от Рикардиньо, Ел Джемили и Илиян Стефанов, пише „Мач Телеграф“.

profittips-the best football tips

Очаква се все пак в групата да попаднат младежките национали Марин Петков и Асен Митков, които днес имат квалификация с Естония в София.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker