Левски (София)Футбол

Николай Михайлов: Ако не беше Станимир Стоилов, този трансфер нямаше да стане

Николай Михайлов даде интервю за „Дарик радио“ и „dsport“. В него той коментира трансфера на Пламен Андреев във Фейенорд, случил се преди броени дни. Михайлов спомена и ролята на Станимир Стоилов в развитието на младия вратар и последвалия му трансфер в чужбина.

„Първо искам да му честитя, да му пожелая много здраве и успехи. Идеята на Мъри Стоилов да му се даде шанс да пази в Левски и като цяло да го изградим като футболист и като човек, аз също съм участвал в цялото това нещо с подкрепа, с коментари и тренировки. Пламен ми беше като малък брат. Естествено, че бях в течение с нещата за трансфера, имах и комуникация с Нидерландия още назад във времето. Това не е нещо, което се е случило за седмица, това са сериозни клубове. Най-важното за мен е, че е отбор в Нидерландия, защото познавам физическите качества на Пламен. Технически там много ще му помогнат да се доразвие. Вчера му казах, че вече всичко е в неговите ръце. Най-важното беше да излезе от България. Вече натупа много опит, премина през всичко, беше и горе, и долу, устоя на всички видове настроения и беше точният тайминг да излезе, защото му казах, че тук нещата трудно ще се случат за него.

profittips-the best football tips

Аз това му казах, когато отидох в Нидерландия, отново бях в клуб от Топ 4-5 – Твенте. Там нивото, тренировките, всичко е по-различно. Ще изискват повече от него, няма да има тези протекции, които имаше тук преди време от Станимир Стоилов. Той си е юноша на Левски, подкрепата от феновете със сигурност му е давала тонус и спокойствие да може да се развива в една благоприятна атмосфера. В един момент имаше излят негативизъм към него, имаше колебливи игри и грешки, той устоя, започна пак да пази, представи се добре в началото на сезона и се стигна до трансфера. От гледна точка на Фейенорд, това е сериозен клуб, именит. Ще трябва да изчака, защото не е опция №1, но той почва да се бори за място под слънцето, това му го казах и вчера по телефона. Той е търпеливо, интелигентно, умно и спокойно момче, което съм сигурен, че ако бъде достатъчно търпелив, а той е трудолюбив, надявам се да има шанса да успее и най-важното за него е да почне да пази.

Много хора направиха трансфери в чужбина, но в последните години все по-малко българи го правят, за мое огромно съжаление, много мои колеги български вратари още не могат да направят трансфери зад граница и играят тук. В България можеш да се развиеш до едно ниво, в чужбина извличат максимума, играеш на друго ниво, интензитетът е друг и наистина можеш да се срещнеш с реалността. Пламен направи тази крачка и знае, че винаги може да разчита на мен, винаги съм му придавал опит и увереност. От каквото съм могъл и аз, и господин Стоилов, и Левски, и феновете на Левски сме го предпазвали. Радостен съм, че може би и след моята продажба преди толкова много години, сега успя да продаде вратар, и то за немалка сума.

Тогава няма как да го вярвам, защото мина много време от тогава. Ако не беше Станимир Стоилов да му гласува доверие, защото имаше разговор между нас тримата, в който той точно и ясно постави политиката на вратарите в Левски. Ще бъде българин вратар, ще му се гласува доверие, дори когато аз не пазех, а Пламен пазеше, той беше капитан на отбора. Това идва от треньорът. Ако не беше г-н Стоилов да гласува това доверие на Пламен тогава, нямаше как този трансфер да стане толкова бързо. Не омаловажавам и неговият труд, но едно от главните действащи лица за трансфера е г-н Стоилов, а вече, че Пламен е трудолюбив, работеше много, изигра много силни мачове и в България, и в Европа, той вече е психологически устойчив. Той е добро момче, трудолюбиво, слуша, не изпада в амплитуди на емоции, много дребни детайли съм му давал като съвети и израсна много бързо за кратък период от време.“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker