НационалиТОПФутбол

Нищо ново: Слаба България загуби от Литва насред София

Българският национален отбор загуби поредния си мач от европейските квалификации в група „G“. Този път „трикольорите“ загубиха от Литва с 0:2 на националния стадион „Васил Левски“. Двете попадения бяха вкарани от Пиюс Ширвис, който за първи път в своята кариера бележи два гола в един мач.

Първа възможност за гол в мача имаха гостите от Литва в 7-ата минута, след добра контраатака. Сливка беше изведен в наказателното ни поле, като овладя на гърди и стреля, но Иван Дюлгеров се справи с тази ситуация.

profittips-the best football tips

В 9-ата минута се откри шанс и за родните национали да открият резултата. Спас Делев намери Кирил Десподов на далечната греда, но неговият изстрел мина над вратата на гостите.

В 17-ата минута беше отменен гол за Литва поради засада на Федор Черних.

България остана с човек по-малко няколко минути преди края на първото полувреме. Андриан Краев получи втори жълт картон за нарушение в центъра на терена и бе изгонен.

Резултатът бе открит в последната минута на първата част след като гостите стигнаха до корнер. Топката бе центрирана на далечната греда, където футболист на съперника ни успя да я върне на границата на вратарското поле, където Ширвис изпревари двама защитници и вкара на празна врата.

В 55-ата минута Ласицкас проби в наказателното поле и успя да центрира към далечната реда, където Ширвис насочи топката с глава във вратата на „трикольорите“ за 0:2.

profittips-the best football tips

Няколко минути преди края на мача Дюлгеров направи грешка, подарявайки топката на съперников футболист в опита си да комбинира със свой съотборник. Гостите от Литва се възползваха максимално от този подарък и вкараха гол във нашата врата, но след преглед на ситуацията с ВАР, той бе отменен заради засада.

Снимка: Гонг

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker