Извън БългарияФутбол

Нова отлична новина от УЕФА за родните клубове

Обявиха нова схема и срокове за получаването на солидарните плащания на УЕФА. Освен промяна на разпределяемата сума, която възлиза на 258 млн. евро за първенствата извън Топ 5, се променят и начинът и срокът на плащанията.

Реално българските клубове ще получат 70% от парите за сезон 2024/25 една година по-рано, т.е. през февруари 2025, а останалите 30% – през юни същата година. До този момент средствата за даден сезон се изплащаха 8 месеца след неговия край.

profittips-the best football tips

Така например за изминалия сезон 2023/24 средствата се очаква да бъдат получени в началото на 2025-та. С промяната на начина на плащане българските клубове ще бъдат сериозно финансирани тази година, тъй като на практика ще получат средства за два сезона в Европа.

Вече стана ясно, че по новия регламент парите за отборите, които не участват в европейските клубни турнири, са предвидени само за тимовете от Първа лига, като средства за отборите от второто ниво могат да бъдат отпуснати само при изрично решение на клубовете от елита.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker