Извън БългарияНационалиФутбол

Новият национал на България: Никога не съм мислил, че ще се стигне дотук

Новият национал на България Фабиан Нюрнбергер сподели впечатленията си след дебюта си за „лъвовете“, при който селекцията на Илиан Илиев завърши при нулевото равенство срещу Беларус за Лигата на нациите. Поливалентният футболист, който действаше в лявата част на нашата отбрана записа цял мач и при победата над Северна Ирландия с 1:0 в Пловдив, три дни по-късно.

„Никога не съм мислил, че ще се стигне дотук“, призна Нюрнбергер в интервю за Transfermarkt. Футболистът на Дармщат сподели, че да бъде национал на България в известен смисъл е „странно чувство“.

profittips-the best football tips

„Отдавна не съм бил нервен преди мач, но първият мач с националния отбор е нещо специално“, коментира той за дебюта си срещу Беларус и разкри, че след мача семейството и приятелите му са му писали, за да го поздравят: „Всички бяха много горди. Разбира се, бях щастлив от това“.

„Говоря български доста добре, но на много ниско ниво. Ето защо използвам думи от речника на другите момчета. Когато са в група и говорят по-бързо, ми е по-трудно. В индивидуални разговори обаче, нямам проблем. Моите съотборници ми помогнаха да свикна лесно и ме приемат много добре“, споделя още Фабиан Нюрнбергер

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker