НационалиФутбол

Новият национал на България: Уча българския химн, но за първия мач няма да мога да го изпея

Новият български национал Фабиан Нюрнбергер говори пред медиите за първи път след повиквателната от Илиан Илиев. Футболистът на немския Дармщат вероятно ще запише дебют с фланелката на „лъвовете“ в предстоящите мачове от Лигата на нациите – срещу Беларус и Северна Ирландия.

„Тук е много хубаво за мен и за семейството ми, чувставм се добре. Повиквателната има бе дълга история. Имаше повече време. Да, трудно ще е. Всеки отбор е добър и има качества. Сега направихме анализ, трябва да уважаваме противниците си. Трудно ще ни е, но сме оптимистично настроени“, сподели той.

profittips-the best football tips

„Преди 2-3 години играх в средата, но сега играя отляво като краен защитник и там се чувствам най-добре“, коментира той за позициятаси на терена.

Той видимо говореше добре български език, но сподели, че има трудни думи, които не разбира: „Имаше проблем дълго време, не разбрах какъв точно, но много се радвам, че вече мога да съм тук.

„Не познавах никого, но Груев беше играл в Германия. Много добре се отнасят с мен останалите, всички ме приеха добре. С Груев говорим на български, а ако има някоя тежка дума за мен, говорим на немски.

Семейството ми беше много щастливо от повиквателната, баба ми, майка ми, както и от Дармщат. Хубаво им е, че имат играчи в националните отбори. Искам просто да играя футбол и да помогна на отбора, винаги ще давам всичко от себе си. За мен последните мачове на България бяха солидни. Уча националния химн, но за първия мач няма да мога да го изпея. Извинете ме, 25 години бях в Германия“, сподели с усмивка Нюрнбергер.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker