ТОПФутболЦСКА-София

Новият стадион на ЦСКА започва да се строи до дни!

Техническият директор на ЦСКА Михаил Александров сподели, че строежът на новия стадион на „червените“ в Борисовата градина започва до дни. В интервю за „Дарик радио“ той сподели любопитни подробности.

„Под кога няма да кажа точна дата, смятам, че не трябва да даваме определена дата, но най-доброто нещо е да кажем на феновете, че до дни, това мога да го заявя абсолютно отговорно, започваме новия етап на реконструкцията на стадиона. Това е задача на изпълнителя на проекта, по какъв начин той ще си съчетае работата, е в неговата компетенция. Ние просто трябва да следим процесите, а не да влизаме в тях.

Не мисля, че ще започнем строеж, ако не разполагаме с всички необходими документи. След като обявяваме, че до дни ще започнем, значи всичко е в рамките на нормалното“.

profittips-the best football tips

От наша страна и от страна на изпълнителя, не смятам, че нещо може да се обърка, за да започнем такъв грандиозен за българските мащаби проект, значи сме сигурни в успехи и смятам, че нищо не може да ни спре“, заяви Александров.

 „Нашата фондация, която стои като шапка на нашия клуб. Мога да потвърдя, че е подсигурила тази сума, тъй като ние започваме строеж и нито един документ не би се подписал от другата страна, ако не сме подсигурили тази сума“, каза още той, визирайки сумата от 80-90 милиона лева.

„Не съм архитект, за да кажа дали са амбициозни, но са реалистични с оглед на това, че ние не строим нов стадион, а реконструираме стар. Това трябва да се вземе под внимание от хората, защото може би 1/3 от строежа на стадиона се губи в неговото изграждане, докато ние конструираме. След като архитектите са дали такива срокове, смятам, че трябва да се доверя на тях“, отговори той за планирания срок на изграждане от 18 месеца.

„Ние вече сме го измислили, а не мислим. Ще ви кажа, че реално фен шопът и музеят ще са свързани и всеки, който иска да види историята на клуба, може да мине и през фен шопа, и през музея. Опитът, който съм натрупал в Европа и в УЕФА, може да ми даде увереността, че ще имаме изключително модерен фен шоп и музеи, които да се съревновават с европейските клубове.

Смятам, че когато някой притежава един хубав и добре функциониращ стадион, той се задължава да прави турове на стадиона и смятам, че това са нормални неща, които да носят допълнителни печалби в хазната на клуба“, добави Александров.

profittips-the best football tips

Александров сподели и за категоризирането, което се надява стадионът на ЦСКА да получи: „Всички мачове, които са свързани с групова фаза на европейски клубни турнири и квалификации на УЕФА. Това е най-високото ниво, което можем да гоним към днешна дата. ЦСКА трябва да се концентрира върху това да гоним домакинските си победи, а затова е задължително да вземем категория 4 за групова фаза на Шампионска лига, към което се и целим“, заяви техническият директор на „червените“.

Той коментира и капацитета от около 16 000 места, като потвърди, че всеки сектор ще бъде покрит с козирка: „Ако гледаме колко фенове има ЦСКА в България, може и 100-хиляден стадион да не ни стигне, но нека гледаме от бизнес гледна точка, нека се надяваме всеки мач този стадион да бъде пълен и след това да търсим проблеми, че не ни достигат билети“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker