Първа лигаФутболЦСКА-София

Ново начало и нова надежда в „Надежда“ за ЦСКА

ЦСКА посреща Ботев Пловдив в мач от седмия кръг на българското първенство. Двубоят ще се изиграе на стадион „Локомотив“ в столичния квартал „Надежда“ от 21:30 часа и ще имате възможност да го проследите заедно с TribunaSofia.bg!

Днешният сблъсък е ново начало за новото начало на ЦСКА. След 4 загуби от 5 мача клубът реши да се раздели с досегашния треньор Томислав Стипич, на когото ще трябва да заплати солидна неустойка. Изглежда, че „червеното“ ръководство бе решило категорично кой да го наследи на поста, след като заплати сериозна сума за откупваща клауза на Спартак Варна, за да привлече Александър Томаш.

profittips-the best football tips

Юношата на клуба пристигна на Панчарево в сряда вечерта и бе обявен за нов старши треньор. Любопитно е, че в последния кръг спечели именно срещу Ботев Пловдив със „соколите“. В петък вечер предстои да разберем дали Томаш ще бъде край тъчлинията и дали ще успее да победи два пъти за по-малко от седмица „канарчетата“. Той успя да проведе едва една тренировка, при която да се запознае по-обстойно с какво разполага в състава си.

Възпитаниците на Душан Керкез спечелиха всички гостувания от началото на сезона и ще се опитат да вгорчат дебюта на бившия треньор на градския им съперник – Локомотив. През миналия сезон пловдивчани загубиха на два пъти от ЦСКА в първенството, но спечелиха и двата си полуфинални мача с „армейците“, а впоследствие вдигнаха Купата на България.

Гостите ще имат подкрепа от около 200 запалянковци в „Надежда“, докато „червените“ ще изтърпят и последния си мач наказание от миналия сезон. Младата агитка, която подкрепи тима срещу Славия, няма да присъства днес, предвид късния час на срещата.

За дебюта си Александър Томаш няма да може да разчита на Матиас Фаетон, който е наказан за един мач заради „ритане на вратата на съдийската стая“. Лумбард Делова е контузен, докато друго от новите попълнения Джейсън Локило се включи активно в последната тренировка и има шанс да играе, тъй като все още не е публикувана групата за мача. Възможна е промяна на тактическата постройка на игра.

profittips-the best football tips

Душан Керкез има доста кадрови проблеми в състава и Ботев ще трябва да се справя без контузените Георги Николов, Антъни Уджа, Андрей Йорданов и Самуел Акере, докато Никола Илиев е наказан. През седмицата пък бе продаден и Мартин Секулич на руския Урал за 150 хиляди евро.

В последните часове се спекулира информацията, че ЦСКА готви трансфер на опорния полузащитник на Ботев – Джеймс Етоо. Дали е истина, ще разберем от стартовия състав на босненеца.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker