Извън БългарияФутбол

Нов удар по ФИФА! И клубовете скокнаха срещу централата

Водещите европейски пърлвенства и съюза на професионалните футболисти FIFPRO заведоха дело срещу ФИФА в Европейската комисия. Според тях световната футболна централа „злоупотребява с властта си за своя собствена изгода“.

Европейските лиги организация, която представлява 39 шампионата на Стария континент, сред които английската Висша лига, италианската Серия А и Бундеслигата, също 1130 клуба от 33 страни, както и европейската секция на FIFPRO обвиниха ФИФА в злоупотреба според Европейския закон за конкуренцията по отношение на международния календар. Испанската Ла Лига, която не е член на Европейските лиги, също се присъедини към делото.

profittips-the best football tips

Причина за протеста на организациите е увеличаващият се брой мачове в календара, а поводът е новият формат на Световното клубно първенство, което трябва да се проведе в САЩ следващото лято. Поведението на ФИФА също така застрашава икономическата и социална устойчивост, и стабилност на важни национални състезания, категорични са жалбоподателите.

Те описаха липсата на надлежен процес и смислен ангажимент от страна на световната футболна в централа с играчи и лиги по въпроси, свързани с календара, и как тя е използвала регулаторните си правомощия, за да насърчава своите търговски интереси за сметка на футболистите и отделните първенства.

На специална пресконференция вчера жалбоподателите дадоха повече информация. На нея присъстваха президентът на Ла Лига Хавиер Тебас и представители на другите две организации.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker