НационалиТОП

Обрат! България няма да домакинства на Националния стадион

Националният отбор на България ще приеме Унгария в предпоследния си мач от квалификациите за Евро 2024 в Германия на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив при закрити врата! Това решение идва на фона на готвения от организираните фенове на най-големите отбори в България масов протест срещу ръководството на БФС.

TribunaSofia.bg публикува изявлението на от футболната ни централа без редакторска намеса:

„Европейската футболна централа изпрати официално писмо до Българския футболен съюз, с което препоръчва квалификацията за Евро 2024 между България и Унгария, насрочена за 16 ноември, да бъде изместена на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Причината за това е високата оценка на риска след анализ от страна на отдела по сигурност и безопасност на УЕФА.

profittips-the best football tips

Заради сигнали за готвени масови безредици и сериозната опасност за обществения ред, експертите на централата поискаха формални становища от българското Министерство на вътрешните работи, Столичната дирекция на вътрешните работи и Българския футболен съюз, като след допълнителна комуникация с Унгарската футболна федерация, се стигна до решението европейската квалификация да се проведе на 16 ноември, четвъртък, от 19:00 часа, на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, при закрити врата.

По-ранният час на двубоя е съобразен с програмата за пътуване на гостите от Унгария, които ще заминат за родината си веднага след края на мача“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker