Левски (София)Локомотив (София)ТОПФутбол

Поклон пред незабравимите! Левски и Локомотив София с емоционални думи за Гунди и Котков

Днешната дата е една от най-черните в историята на България, тъй като живота си губят двама от най-емблематичните футболисти в историята на родния футбол. На 30 юни се навършват 53 години от трагичната катастрофа на Витиня, при която загиват Георги Аспарухов – Гунди и Никола Котков – Котето.

Във връзка с днешния ден Левски и Локомотив София публикуваха съобщения на официалните си страници. Треньорският щаб на „сините“, начело със Станислав Генчев, служители, ветерани и фенове на Левски поднесоха венци и цветя на гробовете им на Централните софийски гробища.

Привърженици на Локомотив София ще поднесат цветя и венци на паметника на Котков в квартал „Надежда“.

TribunaSofia.bg публикува текстовете на клубовете без редакторска намеса:

profittips-the best football tips

„Днес се навършват 53 години след трагедията на Витиня.
Ден, в който се покланяме пред двама велики спортисти и личности – пример за доблест и човечност.
Имената на Георги Аспарухов и Никола Котков припомнят, че има легенди, които не умират, а тъгата по тях е не е просто тъга по двама велики играчи. Не е тъга само за спортната общественост, но и за цяла България. Защото от загубата на доблестни хора винаги боли.
 
Гунди и Котков останаха във футболната и обществена памет със своят чар и елегантност. За кариерата им е написано и казано всичко, а победите и попаденията с Левски, и с националния отбор ще се помнят завинаги. Те обаче бяха всенародни любимци, защото притежаваха невероятни човешки качества. Затова и бяха толкова обичани.
Наш дълг е да съхраним паметта и да разказваме за големите им постижения като спортисти и хора, за да предадем достойнствата на техните характери.
„ПФК Левски“ се покланя пред паметта на Георги Аспарухов и Никола Котков.
Поклон пред Незабравимите!“
 
 

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker