Първа лигаТОПФутболЦСКА 1948ЦСКА-София

Последната страница от настоящия сезон на Първа лига: Кой ще хване последния влак за Европа?

Сезон 2023/2024 на българската Първа лига е на крачка от своя край. След вчерашните драматични събития във Враца, вече са ясни всички участници в следващата кампания на шампионата, но остана само едно неизвестно за последната страница. Кой ще спечели последната квота за Европа?

На 31 май от 20:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“ ЦСКА-София посреща ЦСКА 1948 в спор за останалата евроквота за квалификациите на Лигата на конференциите. Главен съдия на мача е Драгомир Драганов, а на ВАР ще асистира Никола Попов. Ще имате възможност да проследите всичко най-интересно с TribunaSofia.bg.

Домакините изпращат ужасяващ сезон, в който разочароваха огромна част от привържениците си, а и завършват с изключително негативна серия – 5 мача без победа, като дори назначението на Стамен Белчев не успя да даде нужните резултати. Напротив – „червените“ за първи път ще участват в бараж за Европа, който едва ли беше в плановете на клуба в началото на април. Едва 3 победи и едно равенство в последните 11 мача обаче поставя участието на тима в Лигата на конференциите под въпрос.

На коренно различна вълна е ЦСКА 1948. Водени от Валентин Илиев, „червените“ от Бистрица лека полека се стабилизираха в средата на класирането. Тимът се възползва от спечелването на Купата на България от Ботев Пловдив и пребори конкуренцията на Арда и Славия, за да завърши седми. За отбора това е първо участие на бараж и днес ще се опита да пренапише историята, тъй като досега никога седмият не е побеждавал по-високостоящия си в класирането опонент.

Стамен Белчев определи групата за днешния двубой. Мачът пропускат наказаните Фернандо Каранга, Густаво Бусато и Енес Махмутович. Брадли де Ноойер отпада от групата поради треньорско решение, а младият Илиан Антонов заради здравословни проблеми. Трайно контузен е Мартин Стойчев, а изглежда, че Юрген Матай и Емануел Шакич също няма да участват в срещата.

В групата присъстват младите Наско Цеков, Петко Панайотов, Алесандро Николов. Тримата дебютираха с червения екип при гостуването на Локомотив Пловдив.

Валентин Илиев няма да може да разчита на халфа от Таджикистан Парвиз Умарбаев, който получи пети жълт картон в последния мач срещу Славия и автоматично е наказан за следващия мач.

През настоящия сезон ЦСКА победи на два пъти ЦСКА 1948 – на вече разрушената „Българска армия“ и на стадиона край Бистрица. Дали предстои трета победа на Националния стадион „Васил Левски“ или тимът на Валентин Илиев ще вгорчи още разочароващия сезон на съперника си – предстои да разберем заедно тази вечер, прочитайки последната страница от сезон 2023/24 в Първа лига.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker