Първа лигаФутболЦСКА 1948

Появи се нова двойка близнаци в родния футбол!

Нова двойка близнаци се подвизава в родния шампионат. Става въпрос за Симеон и Виктор Василеви, които играха за ЦСКА 1948 срещу Ботев Враца.

Двамата са родени на 24 октомври 2005 г., като за Виктор мачът срещу врачани бе дебют в Първа лига на България, докато Симеон вече записа солиден брой срещи с екипа на ЦСКА 1948 Интересно е, че играят на различни постове на терена – Симеон е ляв краен бранител, а Виктор е халф.

profittips-the best football tips

Близнаците в ЦСКА 1948 вече играят и за юношеските гарнитури на националния отбор, като Симеон Василев играе за България U21, а Виктор Василев е част от България U18.

В последните години в българското първенство имаше четири двойки близнаци – Георги и Илия Миланови, Борислав и Радослав Цоневи, Петко и Андреа Христови, както и по-рано, когато играеха Йордан и Веселин Миневи.

През 2021 година, в световната квалификация срещу Северна Ирландия, титулярният състав на България бе изграден за първи път от две двойки близнаци – Христови и Цоневи.

Снимка: ЦСКА 1948

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker