Левски (София)Първа лигаФутбол

Предходен клуб на Кордоба ще прибере част от трансферната сума

Левски официално обяви продажбата на Хосе Кордоба в Норич – отбор от второто ниво на английския футбол Чемпиъншип. Договорът на 23-годишния панамски бранител с „канарчетата“ ще е до лятото на 2028 година, а сумата по сделката е малко над 3.5 млн. евро. 

Не цялата трансферна сума обаче ще бъде за клубната каса на Левски. Родният отбор на Хосе Кордоба Индепендиенте де ла Чорера ще получи 20% от парите. 

Защитникът беше привлечен на „Герена“ от Станимир Стоилов през септември 2021 година, като тогава наемът му в Етър беше прекратен и Индепендиенте го преотстъпи на Левски. Година по-късно, столичани откупиха Кордоба за около 110 хил. евро, но панамците запазиха 20% от неговите права. В същото време „сините“ не дължат нищо на „болярите“. 

Хосе Кордоба изигра 90 мача за Левски във всички турнири, в които направи дори 4 асистенции. През 2023 година той беше определен за най-добър защитник в Първа лига, а през сезон 2021/22 спечели Купата на България.

„Гонг“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker