НационалиФутбол

Преслав Боруков: Малшанс! Играхме по-добре от тях

Голмайсторът на България срещу Черна гора Преслав Боруков коментира поражението на „лъвовете“ в мач от евроквалификациите за Евро 2024. Нападателят отчете липсата на шанс, както и многото пропуснати възможности.

„Разочарован съм, имахме нашите положения, почнахме добре мача и играехме добре през целия двубой. След червения картон контролирахме събитията на терена. Искахме да вкараме след центриране или остра топка в наказателното поле. Волята и желанието ни повлече, освободихме празни пространства. Това беше малшанс и късмет. Мога само да похваля момчетата, играхме страхотно. Наистина беше липса на късмет“, сподели нападателят.

profittips-the best football tips

„Ние играхме по-добре, имахме повече положения, трябваше по-добре да развием атаките ни. Надявам се да бъда продължа да бъда с националния отбор. Каквото зависи от мен, ще го правя с клубния отбор. Чувството с България е различно, да представяш родината е уникално“, завърши Боруков.

След новата загуба и пет изиграни мача, националният ни отбор няма никакви шансове да се класира за Европейското първенство през следващата година. „Лъвовете“ ще се „борят“ с Литва за предпоследното четвърто място в групата ни. Черна гора ни победи два пъти и ще се насочи към плейофите за място в турнира, тъй като първите две места, носещи директно класиране, по всяка вероятност ще бъдат заети унгарците и сърбите. Математиката показа, че България и още 14 отбора имат 0% шанс да участват на Евро 2024. Останалите са Естония, Азербайджан, Ирландия, Гибралтар, Лихтенщайн, Андора, Северна Ирландия, Латвия, Литва, Фарьорските острови, Малта, Сан Марино, Беларус и Кипър.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker