Футбол

Прецедент в турнира за Купата на България

На любопитен момент в българския футбол станахме свидетели в съботния ден. Изиграха се четири мача от турнира за Купата на България. а по-интересното е, че срещите са от различни фази на състезанието. В края на двубоите станаха ясни първите два отбора, които се класираха за четвъртфиналната фаза на надпреварата, а през следващата седмица ще се изиграят последните двубои от 1/16 финалите.

Интересно е и, че четирите мача днес не излъчиха победител в редовното време. Един от тях завърши след изпълнение на дузпи. Във фазата на 1/16 финалите Берое спечели трудно гостуването си във Видин на втородивизионния Бдин и си осигури мач в осминафиналната фаза. Старозагорци спечелиха с 2:1 след продължения. Етър успя да върне пасив от два гола, след което осъществи и пълен обрат при визитата си на Черноморец Бургас.

profittips-the best football tips

В 1/8 финалите от турнира Локомотив София отпадна от Спартак Варна след нулево равенство и изпълнение на дузпи в столичния квартал „Надежда“. А Пирин Благоевград изоставаше в резултата, но успя да се наложи с 2:1 над Ботев Враца на стадион „Христо Ботев“.

Така „соколите“ и „орлетата“ полетяха към 1/4 финалите за Купата на България, където очакват следващите си съперници.

ТribunaSofia.bg представя на своите читатели всички двойки във фазата на 1/8 финалите. Останалите мачове ще се играят на 5-7 декември.

Пирин Благоевград – Ботев Враца 2:1 (след продължения)

Локомотив София – Спартак Варна 0:0 (1:4 след изпълнение на дузпи)

Арда Кърджали – Литекс Ловеч

ЦСКА 1948 – Берое Стара Загора

Етър Велико Търново – Ботев Пловдив

Балкан Ботевград/Лудогорец – Локомотив Пловдив (Двубоят, между Балкан и Лудогорец, ще се изиграе на 22 ноември от 13:30ч.)

Хебър Пазарджик – Дунав Русе/Левски София (Двубоят, между Дунав и Левски, ще се изиграе на 22 ноември от 18:00ч.)

Янтра Габрово/Славия София – ЦСКА-София (Двубоят между Янтра и Славия, ще се изиграе на 23 ноевмри от 13:30ч.)

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker