Левски (София)ТОП

Проблемът е решен! В Левски ще играят трима бразилци с български паспорт

По информация на TribunaSofia.bg по-рано стана ясно, че тази сутрин две от бразилските звезди на Левски – Уелтън Фелипе и Вандерсон Цунами са забелязани в Министерството на правосъдието. Двамата, предвождани от Константин Папазов, са чакали на опашка пред гишето за издаване на българско гражданство.

Оказа се, че сред присъстващите е бил още един от бразилците в отбора – Роналдо, а от днес, 19 октомври, тримата вече са с българско гражданство. С края на сагата около придобиването на паспорт, Николай Костов ще може да разчита на всичките си чуждестранни футболисти, родени извън Европейския съюз. Както е известно, към момента те са общо шест – панамецът Хосе Кордоба и петимата бразилци – Уелтън, Цунами, Роналдо, Рикардиньо и Дарлан. Досега последният най-често оставаше извън сметките на треньора на Левски, но изглежда този проблем е официално решен.

profittips-the best football tips

Още в неделя, при домакинството срещу Черно море, специалистът вероятно ще включи всички гореизброени състезатели в състава. По този начин се увеличават и опциите на наставника на резервната скамейка.

Уелтън, Цунами и Роналдо се оказаха трансферни находки. Те са несменяеми титуляри в Левски още от пристигането си на ст. „Георги Аспарухов“ миналия сезон, когато треньор бе Станимир Стоилов. Защитникът дори по настоящем е втори капитан на отбора, а офанзивните футболисти са отговорни са повечето създадени и реализирани голови положения. С новите си издадени паспорти, те ще имат право да играят и за националния отбор на България.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker