ТОПЦСКА-София

Проблем за 8 милиона евро на „Армията“

Ръководството на ЦСКА има два месеца да реши проблем, който иначе може да принуди клуба да прави съвсем нова селекция през лятото на следващата година, пише днес в. „Мач Телеграф“. Девет от футболистите са с изтичащи договори в края на сезона и засега не е ясно дали са им предложени нови и на кого. Сред тези девет са някои от водещите фигури в тима на Нестор Ел Маестро, като например вратарят Густаво Бусато, централният защитник Юрген Матей, бившият капитан Иван Турицов, Брадли Де Нойер и Майкъл Естрада.

Засега е ясно, че няма да бъде подновен договорът на Мено Кох. Защитникът от Нидерландия не се вписва в плановете на Нестор Ел Маестро. В последните четири мача на ЦСКА Кох има записани общо 2 минути игра – влиза като резерва в последните секунди на дербитата с Локо Пд.

profittips-the best football tips

Всички девет играчи имат право да преговарят с който клуб си поискат след Нова година и да напуснат „Българска армия“ като свободни агенти. Ако това се случи, ще бъде сериозен финансов удар за ЦСКА, тъй като общата стойност на футболистите в момента е около 8 милиона евро.

Единственото сигурно на този етап е, че Майкъл Естрада ще си тръгне през лятото, защото е под наем от мексиканския Толупа. Ако еквадорецът продължи със силното представяне, ЦСКА ще се опита да го закупи или вземе под наем за още един сезон. Нападателят е един от двамата най-скъпи футболисти, чийто договор изтича. Цената му 1,5 млн евро.

Другият футболист, оценяван на тази висока сума, е Юрген Матай. Нидерландецът е в лазарета от миналия сезон, когато получи тежка травма. Почти сигурно е, че той ще пропусне всички мачове до края на календарната година. Въпреки това цената му остава най-високата. Сходна е ситуацията и с другия трайно контузен футболист в лагера на ЦСКА – Брадли Де Нойер. Трансферната цена на левия бранител е около 1,2 млн евро.

От списъка с играчи, на които договорът изтича, клубът от „Борисовата градина“ няма да предложи нов контракт на още един футболист. Става въпрос за офанзивния арменски състезател Шагоян. Той трудно ще се пребори за титулярно място, а дори в последните два мача на ЦСКА, бе оставен извън групата от Нестор Ел Маестро. 22-годишният футболист не убеждава до момента, че има качествата да носи червения екип, но е оставян извън разширения състав и заради правилото за футболисти без паспорти на държава от Европейския съюз.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker