Локомотив (София)Първа лигаФутбол

Първа лига започва! Хебър и Локомотив София дават начало на пролетния полусезон

Отборите на Хебър Пазарджик и Локомотив София се срещат в ключов сблъсък, който открива футболната пролет у нас. Двубоят между двата отбора е днес от 17:30 часа на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик. Главен арбитър на мача е Станимир Тренчев.

Днешните съперници са един друг в класирането. Домакините заемат 12-о място с 20 точки, докато „железничарите“ са с точка по-малко. 

По време на зимната подготовка в Хебър се говореше по-малко за футбол, а повече за бъдещето на клуба. „Гробарите“ Въпреки големите проблеми в Пазарджик, резултатите в контролите показват, че Любослав Пенев е амбициран да се бори и да сглоби отново боеспособен отбор, който да остане част от Първа лига и през следващия сезон.

Хебър победи 4:1 Ботев (Ихтиман) и с 2:1 Марица Пловдив, завърши при нулево равенство с Ботев Пловдив и загуби от столичния ЦСКА 1948 с 0:2.

profittips-the best football tips

Тимът се раздели с голяма част от основните си футболисти – титулярният страж Матвей Игонен и голмайсторът Георги Николов подписаха с Ботев Пловдив, а Карлос Охене премина в Левски.

Отборът взе под наем Марк-Емилио Папазов от ЦСКА-София, който вкара решаващ гол през миналия сезон, с който Хебър се спаси. Тимът се подсили с Георги Каракашев (Локомотив Пловдив), Боян Загорски (Вихрен), , Йоан Нзи (Спартак Варна). Шейх Диаманка и Хуан Рамон също подписаха с клуба, но нямат необходимата картотека, за да вземат участие днес.

Противникът на Хебър е Локомотив София. Отбор, който смути феновете си с представянето си в контролните срещи. Тимът на Данило Дончич не спечели нито веднъж, като регистрира две равенства и три загуби – 1:2 с Балкан (Ботевград), 1:1 Септември (София), 1:3 Пирин, 0:0 Марек, 1:2 Спортист (Своге).

Столичните „железничари“ се подсилиха с двама футболисти, които ще облекат за втори път „червено-черната“ фланелка. Това са Мики Орачев и Селсо Рапосо. Почти сигурно последният ще започне титуляр, тъй като Ивайло Найденов, другият десен бранител в отбора, ще пропусне визитата в Пазарджик. Клубът беше напуснат от Фелипе Райън, Алан Диас и Галин Минков. 


profittips-the best football tips

Двата отбора ще се опитат да се отдалечат от последните три места в класирането още в първия си мач, а една победа днес би могла да даде нужната увереност и спокойствие за предстоящия пролетен полусезон.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker