Първа лигаФутбол

Първа лига попадна в не особено приятна класация

Проучване на канала „Route None“ рaзкpи кoи са най-конкурентните и най-неконкурентните лиги в света за последните 15 години и ги подреди в класация. Използвана е математическа формула за определяне на интригата в шампионатите, която включва няколко фактора като брой спечелени мачове от първенците, разликата в точките спрямо втория отбор, броя на спечелените титли и головата разлика.

Така се получава индекс на лигата и колко е по-висок, толкова по-неконкурентна е тя. Уви, родната Първа лига попада в групата на петте най-неконкурентни лиги. В нея се намират Таджикистанската – 4.30, Хърватската – 3.83, Уелската – 3.67, Украинската – 3.51, както и българската Първа лига – 3.48.

profittips-the best football tips

Както е известно, Лудогогорец е 13 пъти поред шампион, а средно печели титлата с 8.5 точки разлика. Доминант в Таджикистан е Истикол – 11 пъти шампион за 15 години.

Най-конкурентни пък са лигите в Косово, Латвия и Бразилия. В първата страна в последните 15 сезона с титлата са ликували 8 различни отбора, но в последните три неизменно тя е печелена от Балкани.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker