Левски (София)Локомотив (София)Първа лигаФутбол

Ратко Достанич: Много хубаво е, че и Левски, и ЦСКА са с млади български треньори

Ратко Достанич, който наскоро бе представен за главен методист на ДЮШ на Локо София, е бивш старши треньор и помощник в Левски. Първо е асистент при Славолюб Муслин през сезон 2002/03, а после през 2009 година води „сините“.

Като наставник има едно „Вечно дерби“, загубено с 0:2 през септември 2009-та на „Васил Левски“. Като помощник-треньор е с 2 загуби и 2 победи. По това време в Левски играе сегашният наставник на тима Станислав Генчев.

profittips-the best football tips

„Винаги съм следял футбола в България, така че съм запознат със случващото се през годините. Това, че в момента и Левски, и ЦСКА са с млади български треньори, е много хубаво. Генчев беше футболист при нас, когато работих с Муслин на „Герена“.

Кариерата му на наставник върви добре. За мен това е верният път да се дава шанс на младите треньори“, каза сърбинът пред „Тема Спорт“. „Аз съм за Левски. Това е нормално (смее се).

Най-важното е да стане хубав мач, да няма провокации и фенски глупости. Да се говори за футбол, да стане спектакъл и по-добрият да спечели. Този мач трябва да служи за пример на хората и те да се върнат по стадионите“, добави Достанич.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker