Извън БългарияТОПФутбол

Революционна промяна на ВАР! Треньорите ще имат право да заявят проверка чрез системата

Президентът на ФИФА Джани Инфантино съобщи за революционна новина относно използването на системата ВАР. По време на конгреса на световната футболна федерация в Банкок той заяви, че вече треньорите ще имат право два пъти на мач да искат проверка със системата ВАР.

„Ще развиваме и подобряваме ВАР. Тази система се използва от 65 национални асоциации, но сега ще я подобрим. Създадохме по-основна технология с по-малко камери и без рефери, които да решават, така че е достъпна за всички и по-лесна за внедряване. Тази система вече се тества“, каза Инфантино.

„Ще работи така, че треньорът на всеки отбор да има право да иска помощ от ВАР два пъти на мач. Ако първоначалното решение на съдията бъде променено след такава поискана проверка, отборът, поискал проверката, все още има право на две проверки“, обясни нововъведенията президентът на ФИФА.

„Ако пък след такава поискана, проверка ВАР потвърди решението на съдията на терена, то отборът, който го е поискал, губи правото на една проверка по негово искане“, допълни още Джани Инфантино.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker