ТОП

Роден национал няма да бъде мобилизиран в армията на Израел, ето каква е причината

Българският футболен национал Йоан Стоянов няма да бъде мобилизиран в израелската армия. Той е роден в Пловдив, но живее в Израел от двегодишен и има двойно гражданство. Причината – той е диабетик.

В момента Йоан се намира в Тел Авив и е далеч от военните действия. Той уточни, че е в безопасност. „Аз съм диабетик от 2017 година. Затова и няма да бъда мобилизиран. Все още не знам кога ще се прибера в България. Към момента всичко е наред с мен“, обясни Стоянов. В последните часове той е направил два опита да напусне Тел Авив и да се завърне в България, но полетите са били анулирани.

profittips-the best football tips

Йоан разбира, че е диабетик, когато е на 16. По време на мач се чувства изтощен и е сменен. Впоследствие неговият дядо, който е с диабет тип 2, измерва кръвната му захар. Така заболяването му е установено. А Стоянов пропуска задължителната военна служба в Израел.

В събота израелското правителство обяви, че се намира в състояние на война и мобилизира всички мъже в страната до 40-годишна възраст.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker