Първа лигаЦСКА 1948ЦСКА-София

Румънците ни се присмиват за „европейските“ стадиони

Румънското издание Gazeta Sporturilor посети двата стадиона където румънци ще премерят сили с българските тимове ЦСКА и ЦСКА 1948, твърди Тема Спорт. Снощи се изигра двубоя между ЦСКА 1948 и ФКСБ на стадион „Васил Левски“, а тази вечер на стадион „Българска армия“ играят ЦСКА – Сепси, като коментара за двете съоръжания не е никак приятен за нас българите.

“ФКСБ се завръща в София на стадиона, който предизвика най-големия европейски шок за последното десетилетие! Става въпрос за отпадането от плейофите за Шампионска лига през 2014 г., когато загубиха драматично при дузпи от Лудогорец. Арената несъмнено е комунистическа, като е покрита само малка част от официалната трибуна. Разполага с общо 43 230 седящи места. 120 000 зрители е рекордът за всички времена на стадион “Васил Левски” в София! Само че не е отбелязан на футболен мач, а на концерт. Това се случи на 24 юли 1990 г., когато на арената свири Лепа Брена”, пишат медиите в Румъния.

profittips-the best football tips

„Изглежда ужасно и е изоставено от властите. Един сектор на стадиона е в изключително лошо състояние, като от години е напълно затворен, а много зони са вандалски нападнати от хулигани и ултраси на другите отбори”, споделя румънската медия, като се разказва историята на стадиона.

В изданието се казва че двата въпросни стадиона на които се играят европейски мачове са само на 750 метра един от друг.

В края на текста е описан и проектът за новия стадион на ЦСКА – София и новото бижу което се очаква да бъде посторено в близките години.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker