Извън БългарияФутбол

Саша Илич: Руската лига е на нивото на гръцката и над българската

Бившият старши треньор на ЦСКА Саша Илич заяви, че руската Висша лига е на по-високо ниво от българското първенство по футбол. Илич бе близо до титлата с ЦСКА през сезон 2022/23, след което бе уволнен и пое гръцкия Атромитос, откъдето също бе освободен и след това за кратко работи в руския Пари Нижни Новгород.

„Следя руската Висша лига от дълго време, защото много сръбски футболисти играха в Русия, например един от най-добрите ми приятели Данко Лазович игра за Зенит в златните времена на този клуб. Тошич, Красич също играха в Русия.

profittips-the best football tips

Логично е лигата да е била по-силна преди, това се дължи на събитията, които се случват сега. Продължава забраната за участие в европейските клубни турнири.

Но моето мнение е, че руската Висшата лига си остава силно първенство и е на по-високо като ниво от сръбската и българската лига, където работих, и сега е приблизително на същото ниво с Гърция, от където няколко отбора постоянно се представят добре в европейските турнири“, каза Илич, цитиран от RB Sport, цитиран от БТА.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker