НационалиФутбол

Северноирландците пуснаха сигнал до УЕФА, били им отказани „основни права“ на Колежа

Северноирландската футболна асоциация е изпратила сигнал до УЕФА, след като на привърженици на националния им отбор са били отказани „основни права“ по време на мача с България в Пловдив, пише вестник „Белфаст Телеграф“. Островитяните иcкaт отговори от УЕФА, след като привържениците им са били подложени на „срамно и напълно не приемливо“ отношение на „Колежа“.

Член на фенклуба, назоваващ се „Зелено-бялата армия“, е бил хоспитализиран след няколко акта на насилие и непредизвикани aтaки. „Свързахме се на високо ниво в УЕФА, за да разкажем“, споделиха от асоциацията.

profittips-the best football tips

Председателят на фенклуба на северноирландците Гари Макалистър направи няколко смущаващи изявления. Той каза, че най-напред британците са били държани насила в сектора без вода и достъп до тоалетна, след което по пътя от стадиона към центъра на града са били атакувани с колани и бутилки“.

Това се случва след като треньорът на тима, защитникът Пади Макнеър и журналист от ББС се възмутиха от терена, на който се игра сблъсъка.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker