НационалиФутбол

Селекционерът на Северна Ирландия: Не сме виждали толкова лош терен от много време!

Селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О’Нийл имаше големи забележки към тревното покритие на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, където неговият отбор загуби с 0:1 от България в мач от втория кръг на Лигата на нациите.

„Това не помогна на нито един от отборите и вероятно доведе до повече физическа игра и затрудни живота на съдията. Предизвикателствата изглеждаха неуместни и вероятно имаше твърде много жълти картони за нарушения, които бяха следствие от терена“, сподели той.

profittips-the best football tips

„Това не е оправдание, защото и за българските играчи е същото, но това е толкова лош терен, какъвто не сме виждали от много време“, допълни предводителят на гостите.

На въпрос, дали международни мачове трябва да се играят на подобен терен, О’Нийл отговори кратко: „Не!“.

И един от футболистите на противниковия отбор се оплака от лошото състояние на тревата. Защитникът Пади Макнеър го описва като „ужасно“.

В репортажа си за мача пък журналистът на „Би Би Си“ Анди Грей пише следното:

„Задушаващата жега в Пловдив не беше единственият проблем за Северна Ирландия. Настилката на стадион „Христо Ботев“ приличаше повече на края на мач по ръгби, отколкото на международно футболно игрище.

profittips-the best football tips

Беше на дупки в ранните етапи на играта, а играчите се бореха да изпълняват пасове и да изнасят топката напред. С напредването на мача ставаше още по-лошо, тъй като на повърхността се събираше трева“.

Преди мача президентът на БФС Георги Иванов коментира по темата, че теренът на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив е перфектен за футбол, но северноирландците изглежда са на коренно различно мнение.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker