Други отбориФутбол

Септември спечели битката за върха на Втора лига

Септември София, под ръководството на легендата на българския футбол Красимир Балъков постигна нова победа в първенството на Втора лига и затвърди лидерската си позиция. Столичани се наложиха с 2:1 при гостуването си на Спартак (Варна) в дербито на десети кръг. Двата отбора изпаднаха миналата година заедно от елита и изглеждаха най-подготвени за незабавно връщане. И докато Септември то доказва, тъй като има вече 24 точки на върха, то варненци направиха треньорска смяна, но тя не им помага особено на този етап и те се намират на четвърто място с 19 пункта.

За Спартак мачът започна отлично и те бяха по-активни и доминиращи преди почивката. Превъзходството им бе материализирано чак в добавеното време на първата част, когато Даниел Начев беше най-съобразителен в наказателното поле и останал непокрит от 7-8 метра изпрати топката в мрежата с хладнокръвен изстрел по земята.

profittips-the best football tips

След почивката Спартак отново започна добре и можеше да удвои, но вратарят на гостите Димитър Шейтанов спаси опасен удар на Румен Руменов. В рамките на само четири минути обаче септемврийци обърнаха резултата в своя полза. Най-напред в 68-ата минута снажният голмайстор Сам Бадара наказа грешка в защитата на Спартак. Той получи топката от своето поле, влезе между двамата централни защитници, които го настигнаха точно при удара му. Бадара стреля с левия крак, топката рикошира в крака на бранител и излъга стража на домакините за 1:1.

Малко по-късно с феноменален удар от далечно разстояние по диагонала Митко Митков прати топката в горния ляв ъгъл. Домакините тръгнаха да изравняват и накрая Румен Руменов можеше да изравни, но пак беше отказан от Шейтанов. Голът на бившия футболист на ЦСКА-София се оказа решаващ. По този начин Септември спечели дербито на върха и продължава да дава сериозна заявка за завръщане в елита на родния футбол.

Снимка: startphoto.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker