Левски (София)ТОПФутбол

„Сините“ фенове правят нещо, което не се е случвало близо 17 години

Левски е на гребена на вълната в европейските клубни турнири, а утре ще се опита да направи още една крачка към влизане в групите на Лига на конференциите.

За целта обаче „сините“ ще трябва да елиминират не кой да е, а победителят в Лига Европа от преди 2 сезона – Айнтрахт Франкфурт. Столичани се завръщат на Националния стадион “Васил Левски”, където пък имат едни от най-хубавите си спомени в историята.

profittips-the best football tips

За Левски този стадион винаги е бил специален. Столичани имат паметни моменти на него през 20-и век. Съоръжението не е било “дом” за сините от 7 август 2007 година, а оттогава вече минаха над 16 години. Макар последният мач за Левски на “Васил Левски” в Европа да не носи хубави спомени след отпадането от Тампере, отборът и феновете му изживяха най-хубавите си моменти през 21-ви век именно там. Левски срещна грандове като Ливърпул, Челcu и Барселона. Написа Синята приказка, стигайки до четвъртфинал за Купата на УЕФА през сезон 2005/06, елиминирайки Удинезе и отпадайки от Шалке.
Година по-късно дойде и най-голямото постижение на Левски през настоящия век – влизане в груповата фаза на Шампионска лига. Именно тогава бе и последният най-посетен мач от евротурнирите за домакински мач на сините. Това се случи в последния мач от Група А на ШЛ срещу Барселона, на 22 ноември 2006-а. По трибуните имаше над 40 000 зрители, които изгледала загубата от Барселона на Роналдиньо, Шави и Иниеста с 0:2. Оттогава минаха близо 17 години и сега сините феновете отново ще напълнят стадион “Васил Левски” за евромач.

“Тема спорт”

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker