Левски (София)ТОПФутбол

Синя класика на „Герена“, Уелтън се завърна с гол

Левски победи Локомотив Пловдив с 3:0 в мач от 19-ия кръг на Първа лига на стадион „Георги Аспарухов“. „Сините“ откриха резултата в 14-ата минута чрез Кристиян Димитров. В самия край на първото полувреме Уелтън завърши хубава атака на Левски и покачи на 2:0. В 85-ата минута Рикардиньо от дузпа оформи крайния резултат в мача.

„Сините“ и „смърфовете“гонят задължителна победа, след като се намират в ужасяваща серия – само една победа в последните си 8 мача, която ги оттдалечи от лидерите в класирането.

Още в 3-ата минута гостите можеха да стигнат до гол. Атаката започна от Ангел Лясков, който подаде на Джовани. Креативният халф на плловдивчани намери с отличен пас Бабакар Дион, който овладя в наказателното поле и опита красив удар, който срещна напречната греда на Пламен Андреев.

profittips-the best football tips

„Сините“ отговориха с опасна акция на Жереми Петрис. Десният бек направи невероятен рейд в половината на Локомотив Пловдив и влезе в наказателното поле, където с остър успореден пас намери Уелтън. Завърналият се сред титулярите бразилец с български паспорт стреля от малък удар, но не успя да реализира.

Две минути по-късно Лясков отне и намери Алфа Конте в половината на домакините, след което пък последва пас за Дион. Крилото на пловдивчани нагласи топката си на левия крак и стреля силно, но Пламен Андреев боксира.

Левски откри резултата в 14-ата минута, когато след центриране от корнер Кристиян Димитров отклони топката, а Динко Хоркаш не успя да се намеси добре и тя попадна в мрежата на „смърфовете“.

Марин Петков пробва късмета си от пряк свободен удар в 31-ата минута, но топката профуча над вратата на Хоркаш.

Голът даде увереност на домакините и се оттеглиха на комфортен аванс на полувремето. В 42-ата минута Асими Фадига отне топката от Христо Иванов в центъра и започна контраатака. Халфът на Левски изведе Уелтън отляво, който с удар по диагонала остави безпомощен Динко Хоркаш за 2:0.

В началото на второто полувреме ситуация в наказателното поле на Локомотив Пловдив предизвика много емоции. Арбитърът Валентин Железов видя нарушение на Мартин Паскалев срещу Дарлан и отсъди наказателен удар, който бе отменен след преразглеждане от системата ВАР.

„Смърфовете“ опитаха да върнат бързо един гол, но не създадоха чисто положение в първите минути на втората част. Най-близо до целта бе Джовани, който опита далечен удар, но не сполучи.

Все пак, „сините“ получиха право да изпълнят дузпа в 85-ата минута и отново ВАР се оказа главно действащо лице, което посочи решение на ситуацията. Зад топката застана Рикардиньо, който с бавна стъпка оформи класическия резултат за Левски.

Локомотив Пловдив опита да върне почетен гол чрез топовен удар от дистанция, но Пламен Андреев показа, че внимава в ситуацията и направи невероятно спасяване.

Това бе и последното интересно действие от мача и Левски заслужено се поздрави с трите точки. „Сините“ постигнаха важна психологическа победа, преди гостуването на Хебър в осминафинален мач за Купата през следващата седмица.

Левски: 1. Пламен Андреев, 2. Жереми Петрис, 5. Килиан ван дер Каап, 6. Цунами, 8. Андриан Краев, 9. Рикардиньо, 17. Уелтън, 37. Дарлан, 50. Кристиан Димитров, 88. Марин Петков, 97. Асими Фадига.

Старши треньор: Николай Костов

Локо Пд: 23. Динко Хоркаш, 44. Ангел Лясков, 91. Хорхе Сегура, 4. Мартин Паскалев, 71. Оливиер Камдем, 6. Христо Иванов, 21. Евандро, 10. Джовани, 7. Бабакар Дион, 14. Димитър Илиев, 17. Алфа Конте

Старши треньор: Александър Томаш

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker