СлавияФутбол

Славия допусна първа загуба в Турция

Славия загуби от Рубин Казан с 1:3 в третата си контрола за зимната подготовка. Това е първо поражение за тима на Златомир Загорчич през новата календарна година.

В 7-ата минута Славия бе близо до откриването на резултата. Грешка в изнасянето на топката от страна на Рубин и агресивната игра на Денислав Александров дадоха добра възможност на Галин Иванов да стреля фронтално от границата на наказателното поле. Шутът на капитана на „белите“ не сполучи и излезе в аут. В следващата минута стражът Светослав Вуцов се отчете с добро спасяване след силен удар от играч в зелен екип.

profittips-the best football tips

В 14-ата минута Славия получи право да изпълни дузпа, тъй като играч на Рубин игра с ръка в наказателното поле. Тони Тасев застана зад бялата точка, но противниковият страж отрази удара и запази равенството

Вуцов се намеси решаващо още веднъж в 19-ата минута след коварен изстрел от фаул.

Първото полувреме завърши при равенство и без много опасности пред двете врати. В началните минути на втората част Кристиян Стоянов стреля силно, но ударът му бе блокиран и излезе в корнер.

Десет минути след подновяването на играта Рубин излезе напред в резултата, след като Велко Йеленкович си отбеляза автогол, засичайки с глава едно опасно центриране. Шест минути по-късно руснаците удвоиха аванса си. След ново центриране, но този път от пряк свободен удар, състезател в зелен екип отклони с глава и топката се оказа в мрежата на „белите“,

В 70-ата минута Иван Минчев намери с дълго подаване Томбак отдясно. Бранителят отигра с пета, елиминирайки трима противникови състезатели, което се превърна в перфектен пас за Сораков, който обаче не успя да насочи топката в рамката на вратата.

Малко по-късно, Сораков все пак намали изоставането на Славия. Йеленкович изведе нападателя сам срещу вратаря на Рубин. Той не успя да преодолее стража, но топката стигна до Емил Стоев, който нанесе силен втори удар, който рикошира в Сораков и стигна до мрежата на съперника.

profittips-the best football tips

В 87-ата минута Рубин вкара трети гол, след като разви добро нападение, което завърши с успореден пас на голлинията и попадение.

Следващата проверка на най-стария столичен клуб е на втори февруари, когато „белите“ ще премерят сили с Кубан Краснодар.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker