СлавияФутбол

Славия победи казахстански тим в Турция, нападател на проби отново бележи

Славия постигна успех в първата си контрола, играна на турска земя. „Белите“ победиха с минималното 1:0 казахстанския Женис. Единственото попадение в двубоя реализира Николай Христов, за когото това е второ попадение с екипа на най-стария столичен клуб.

Родният тим се старааше да контролира владението на топката в първите минути. Възможност за отбора, воден от Златомир Загорчич, се откри в 10-ата минута, но Мартин Сораков не успя да преодолее стража на съперника. Няколко минути по-късно Светослав Вуцов бе стабилен при разбъркване в наказателното поле на Славия и успя да улови кълбото.

profittips-the best football tips

В 33-ата минута Славия стигна до гол. Иван Минчев центрира от фал, а Николай Христов с глава насочи топката във вратата за 1:0. В края на първата част Денислав Александров опита късмета си директно от пряк свободен удар, но изпрати топката на сантиметри покрай вратата. 

През второто полувреме Славия отново бе доста по-дейният отбор и създаваше повече положения. “Белите” задържаха кълбото в половината на съперника и около неговото наказателно поле. Единствената възможност за казахстанският тим бе в средата на полувремето, когато стражът на столичани Николай Кръстев изби една топка, а след това тя се отклони в страничния стълб.

В 80-ата минута грешка на вратаря на Женис даде възможност на Емил Стоев да стреля, но той не успя да нанесе качествен удар и стражът на противника се справи.  

По този начин „белите“ записват втора победа в подготовката си след изразителния успех с 6:1 над третодивизионния Балкан в началото на седмицата. Следващата проверка на Славия е на 26 януари срещу руския Рубин Казан.

profittips-the best football tips

Славия: 21. Светослав Вуцов, 3. Ертан Томбак, 5. Велко Йеленкович, 6. Мартин Георгиев, 22. Кларънс Зеедорф, 71. Кристиян Стоянов, 10. Владимир Николов, 73. Иван Минчев, 9. Мартин Сораков, 23. Денислав Александров, 55. Николай Христов;

Старши треньор: Златомир Загорчич

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker