ФутболЦСКА-София

След лятната селекция: чуждестранни играчи от 68 държави са минали през ЦСКА

Зюмор Бютучи има привилегията да разполага със сънародници от няколко държави в ЦСКА. И ако приемем, че единственото общо, което крилото има с Белгия, е, че е роден там, то връзката му с Косово и Норвегия е много по-силна.

Той защитава цветовете на родината на своите родители, като в националния тим е съотборник с друго лятно попълнение на „армейците“ Лумбард Делова. Интересно е, че никога досега футболисти от Косово не бяха носили червената фланелка, а сега страната има двама свои представители в „Борисовата градина“.

profittips-the best football tips

Така тя се превръща в 68-мата различна държава със състезатели, играли за ЦСКА. Бютучи ще се разбира перфектно и с тримата норвежци в отбора Джонатан Линдсет, Тобиас Хайнц и Улаус Скаршем, след като е прекарал над 20 години от живота си в скандинавската страна.

Интересно е, че и тя допpeди идването на Линдсет не беше имала представител при 31-кратните шампиони. Половинката на Бютучи Флориана, също е от Норвегия, а двамата имат и едногодишна дъщеря, която носи името Инара.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker